אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: תבשיל בשר ושעועית

קדירה מהבילה שמתבשלת לאטה לילה שלם בתנור, לפרידה מהחורף

תגובות
תבשיל בשר ושעועית
דורעם גונט

500 גרם שעועית לבנה יבשה מהסוג הענק (בובעס), מושרית לילה במים

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים לטבעות עבות

1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחצויות

1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)

3 ענפי תימין

3 ענפי רוזמרין

3 ענפי זעתר

צרור פטרוזיליה

2 ק"ג בשר שפונדרה, עם העצמות

3 כפות שמן זית

3/4 כוס יין לבן

פלפל שחור גרוס

מלח

מסננים את השעועית ממי ההשריה ומניחים בסיר קדירה רחב ובעל מכסה הדוק, שיכול להיכנס לתנור. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים. מעל השעועית מסדרים שכבה של טבעות בצל, ומעליה מניחים שכבה של עגבניות חצויות. מפזרים על העגבניות את הפלפל החריף ועשבי התיבול.

משמנים את הבשר בשמן זית ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור. מניחים את הבשר מעל העגבניות. יוצקים לסיר את היין הלבן.

מביאים את הסיר לרתיחה על הכיריים ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות, כדי לחמם היטב את הסיר ותכולתו. מעבירים לתנור שחומם ל-110 מעלות למשך כל הלילה. במשך הבישול מוודאים שנותרו בסיר נוזלים, ואם לא, מוסיפים עוד מעט מים.

מגישים עם אורז לבן.

doramg@haaretz.co.il

כתבות שאולי פספסתם

*#