אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מאפה חצילים וגבינה

בישול הירקות במים, ובצק עדין ומבושם בתפוזים ובשמן זית, מניבים מאפה קליל למדי עם טעם עדין ומפתיע

תגובות
מאפה חצילים וגבינה
דורעם גונט

חומרים (לשני מאפים באורך כ-30 ס"מ):

לבצק:

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח

3 כוסות קמח תופח

למילוי:

800 גרם חצילים, חתוך עם הקליפה לקוביות של כ-1.5 ס"מ

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות

500 גרם גבינה לבנה לאפייה (טבורוג, כנען, טוב טעם, ואפשר גם גבינת עזים)

צרור פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק (או שניהם)

מלח ופלפל שחור

לציפוי לפני האפייה:

ביצה טרופה ושומשום

הכנה:

מערבבים בקערה את מיץ התפוזים, השמן, המלח והקמח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט קמח. בזמן שמכינים את המילוי, מניחים לבצק לנוח במקרר.

מכניסים את קוביות החציל והבצל לסיר, מכסים במים ומוסיפים כף מלח (החצילים צפים על פני המים, וזה בסדר גמור). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהחציל מבושל (כחמש דקות). מעבירים את החציל והבצל למסננת ומניחים להם להצטנן ולהגיר נוזלים במשך כרבע שעה לפחות.

מעבירים את החציל והבצל לקערה ומפוררים פנימה את הגבינה. מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים במלח ובפלפל.

חוצים את הבצק לשניים. מרדדים את מחצית הבצק על נייר אפייה מקומח, לעלה דק ומלבני בגודל כ-30x25 ס"מ. עורמים מחצית מהמילוי במרכזו של מלבן הבצק, לאורכו (משאירים מעט שוליים בשני קצוות האורך, כדי לסגור את הבצק על המילוי). מרימים את שולי הבצק משני הצדדים מעל המילוי ומהדקים לסגירה. מהדקים וסוגרים את הבצק על המילוי גם בשני קצוות האורך. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק והמילוי.

מחליקים תבנית אפייה או רשת מתחת לנייר האפייה עם המילוי. מושחים את המאפים בביצה טרופה וזורים שומשום בשפע.

אופים בחום של 190 מעלות, עד שהבצק אפוי ומוזהב (כ-40-45 דקות). המאפה במיטבו זמן קצר אחרי האפייה, כשהוא חם אך לא לוהט (מאפה שהתקרר כדאי להחזיר לחימום קצר בתנור לפני האכילה).

כתבות שאולי פספסתם

*#