מתכון: קיש כרישה

קיש כרישה, מאפה פשוט וטעים, שנוח לטלטל כשצריך להביא משהו לארוחה בבית אחר (אבל אז אולי כדאי להכפיל כמויות ולהכין שני קישים, כדי שיישאר אחד בבית)

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קיש כרישה של דורעם גונט
קיש כרישה של דורעם גונטצילום: דורעם גונט

חומרים (לתבנית פאי עגולה בקוטר 28 ס"מ):

לקלתית:

1/2 1 כוסות קמח

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 ביצה

למלית:

20 גרם חמאה

3 כרישות בינוניות, פרוסות לטבעות בעובי כחצי ס"מ (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)

1/4 כוס בירה (או מים)

מלח ופלפל (רצוי לבן, אפשר שחור)

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק

הכנה:

מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל, עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים בכמה פעימות. אוספים לכדור, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה. משמנים ומקמחים את התבנית.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, גדול בכמה סנטימטרים מהתבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים בזהירות אל התבנית. משטחים את הבצק כך שיכסה את התבנית ועוד שוליים בגובה כ-2.5 ס"מ. חותכים את עודפי הבצק בעזרת סכין חדה או סכין גלגלת. מנקבים את הבצק בצפיפות בעזרת מזלג.

אופים את הבצק, ללא מילוי, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך עשר דקות. מוציאים מהתנור את הקלתית האפויה למחצה, ומניחים לה להתקרר. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית: במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את טבעות הכרישה והבירה, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה מתרככת אך אינה משחימה (כעשר דקות). מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.

מפזרים את הכרישה על הקלתית האפויה למחצה. טורפים בקערית את השמנת המתוקה והביצים, ויוצקים על הכרישה. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהמלית מתייצבת ומתחילה להזהיב (כ-40 דקות). מוציאים מהתנור ומניחים לקיש להצטנן מעט לפני שחותכים ומגישים.

אוהבים קישים? הנה 30 מתכונים מומלצים לקישים עם גבינות

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ