ארטיק שוקולד-בננה שילדים אוהבים במיוחד

הכינו את הקינוח הפשוט הזה עם הילדים והפתיעו אותם: ארטיק "שוקולד-בננה" יכול להיות עשוי משוקולד ובננה, ואז הוא הרבה יותר טעים. תוך כדי אכילה, אולי הם ילמדו שיעור קטן על מזון תעשייתי

דורעם גונט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארטיק שוקולד-בננה
דורעם גונט, שף אורח

ארטיק שוקולד-בננה ביתי

חומרים (ל-10 ארטיקים קטנים):

5 בננות, בשלות אך מוצקות

200 גרם שוקולד מריר חלבי

1/4 כוס חלב

קורט מלח

אופציות לקישוט:

אגוזי פקאן קצוצים דק (או אגוזים אחרים)

קוקוס טחון

סוכריות לקישוט עוגה (כדי להרגיע את הקריז לצבעי מאכל)

אופן ההכנה:

קולפים את הבננות וחוצים אותן לרוחב. נועצים בצד החתוך של כל חצי בננה מקל ארטיק או שיפוד עץ (מקלות ארטיק שטוחים טובים יותר, כי הבננה לא תסתובב עליהם באופן חופשי, אבל שיפודי עץ יש בכל מרכול).

מכניסים את הבננות למקפיא לכמה שעות, עד שהן קפואות לגמרי (אפשר גם להפוך את הסדר: לקלוף ולהקפיא את הבננות בשקית, וכשהן קלופות לחצות אותן ולנעוץ בהן מקל או שיפוד).

כשהבננות קפואות ומשופדות, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים יחד עם החלב והמלח בצלחת מרק שטוחה. מחממים את השוקולד במיקרוגל במשך חצי דקה או דקה (תלוי בעוצמת המיקרוגל) ואז מערבבים. ממשיכים לחמם את השוקולד, חצי דקה בכל פעם, עד שהוא נמס לגמרי. מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.

מניחים את אגוזי הפקאן הקצוצים, הקוקוס הטחון או הסוכריות בצלוחיות ליד השוקולד. עכשיו צריך לעבוד מהר: מוציאים חצי בננה קפואה ומשופדת מהמקרר ומגלגלים אותה במהירות בשוקולד. נעזרים בגב כף כדי למרוח את השוקולד בצורה אחידה על הבננה. טובלים את קצה הארטיק בפקאנים, בקוקוס או בסוכריות, אם רוצים.

מעבירים את הבננה המצופה לצלחת או למגש ומחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה עם כל הבננות והשוקולד. אוכלים קפוא.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ