קציצות בסגנון הודי עם יוגורט - דורעם גונט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קציצות בסגנון הודי עם יוגורט

כדורי בשר עשירים ומרוכזים בטעם, שהולכים נפלא עם אורז צהוב מבושם וצ'אטני מנגו. הטעמים העזים והמשובחים ביותר יתקבלו בשימוש בתבלינים שלמים וטריים, שייטחנו במכתש ועלי או במטחנת תבלינים במיוחד לקציצות

דרגת קושי: קל
קציצות בסגנון הודי עם יוגורט
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

750 גרם בשר בקר טחון מעורב בשומן כבש (מבקשים מהקצב)

מקל קינמון באורך 5 ס"מ

10 מסמרי ציפורן

10 תרמילי הל שלמים

1/4 אגוז מוסקט

10 גרגרי פלפל שחור שלם

1/2 כפית זרעי כוסברה

כפית מלח גס

שורש ג'ינג'ר באורך כ-4 ס"מ, קצוץ דק

פלפלון צ'ילי חריף, קצוץ דק

300 גרם יוגורט (2 מכלים קטנים), לפחות 3% שומן

3 כפות שמן צמחי לטיגון

הוראות הכנה

במכתש ועלי או במטחנת תבלינים טוחנים חצי ממקל הקינמון, חמישה מסמרי ציפורן וזרעים מחמישה תרמילי הל, יחד עם אגוז המוסקט, הפלפל השחור, הכוסברה והמלח הגס.

שמים בקערה את הבשר, התבלינים הטחונים, הג'ינג'ר, הצ'ילי וחצי מהיוגורט, ולשים היטב בידיים. יוצרים מהתערובת קציצות.

במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים חצי דקה את חציו השני של מקל הקינמון, את חמשת מסמרי הציפורן ואת חמשת תרמילי ההל הנותרים (כדאי למעוך מעט את ההל, כדי לאפשר לטעמו לפרוץ החוצה). מוסיפים את הקציצות ומטגנים עד שישחימו מעט מכל הצדדים. בקערה מדללים את היוגורט בחצי כוס מים ומוסיפים למחבת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, עד שהקציצות מבושלות והרוטב מתרכז (20-30 דקות).

מגישים עם אורז (הכי טוב אורז צהוב מתובל בכורכום, תרמילי הל, מסמרי ציפורן ומקל קינמון), עם צ'אטני מנגו חריף (קנוי או תוצרת בית) ועם עוד מעט יוגורט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות