קציצות בשר וירקות - דורעם גונט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בשר וירקות

תוספת הירקות לתערובת הקציצות, השימוש בעגבניות טריות לרוטב והוויתור על טיגון הקציצות יוצרים יחד ארוחה טעימה ובריאה יחסית, שאהובה בדרך כלל גם על ילדים. אין בעיה להקפיא בקופסאות סגורות ולהשתמש לפי הצורך

שישה סועדים דרגת קושי: קל
קציצות בשר וירקות
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם לערבב עם עוף או הודו)

צרור קטן של שמיר טרי

צרור קטן של פטרוזיליה טרייה

2 פרוסות לחם יבש (רצוי חלה מתוקה), או חצי כוס פרורי לחם לא מתובלים

בצל אחד, קלוף וחתוך לרבעים

תפוח אדמה קטן, קלוף

2 גזרים בינוניים, קלופים

2 קישואים

2 ביצים

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2-3 עלי מרווה

6 עגבניות תמר בשלות, קלופות וטחונות במעבד מזון

חצי כוס מים

אפשרות: רבע כוס תרכיז רימונים טבעי

כף סוכר

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב הפלדה קוצצים יחד לפירורים (כדי שהילדים לא יתלוננו) את השמיר, הפטרוזיליה והלחם. מוציאים וקוצצים בפולסים את הבצל (זהירות, שלא יהפוך למחית). בדיסקית הגירור הדקה של מעבד המזון מגררים את תפוח האדמה, הגזרים והקישואים.

בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם כל יתר החומרים, ולשים מעט בידיים. משהים כמה דקות כדי לאפשר לתערובת להתייצב.

בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את עלי המרווה לטיגון של דקה. מוסיפים גם את העגבניות הטחונות, המים, הסוכר ורכז הרימונים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לסף רתיחה.

יוצרים מתערובת הבשר והירקות כדורים קטנים, ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. מגישים מעל אורז לבן או פסטה. מצוין גם עם ניוקי סולת (בתמונה).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות