פסטה טרייה חריפה ברוטב שמנת ופול ירוק

כשהפסטה טרייה כל מה שצריך זה רוטב פשוט שלא יגנוב ממנה את ההצגה. הנה שילוב אחד נהדר ומפתיע עם פול ירוק ושמנת

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה טרייה חריפה ברוטב שמנת ופול ירוק
פסטה טרייה חריפה ברוטב שמנת ופול ירוקצילום: דורעם גונט
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-3 מנות

לא חייבים מכונה כדי להכין כמויות קטנות של פסטה ביתית טרייה ונהדרת, מתובלת לפי טעמכם. וכשהפסטה טרייה די ברוטב פשוט, שלא יגנוב ממנה את ההצגה. הנה שילוב אחד מאין-סוף אפשרויות. אין לכם כוח להכין פסטה לבד? הרוטב הנהדר הזה יעבוד גם עם פסטה יבשה. אין פול טרי? המתכון יעבוד גם עם פול קפוא. 

רכיבים

  • לפסטה:
  • 1 ביצה + 3 חלמונים
  • חצי פלפלון צ'ילי אדום חריף
  • 5 עלי אורגנו או בזיליקום טריים
  • 1 כף שמן זית, קורט מלח
  • כוס ורבע קמח
  • לרוטב:
  • 15 גרם חמאה
  • 10-15 עלי מרווה טריים
  • 1 כוס פול ירוק קלוף, חלוט 10 דקות במים רותחים
  • כוס שמנת מתוקה לבישול
  • מלח ופלפל שחור, גבינת פרמזן להגשה

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הפסטה. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את הביצה והחלמונים עם הצ'ילי, עשבי התיבול, השמן והמלח. מוסיפים קמח ומעבדים קצרות. מעבירים לקערה או למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש (אם הבצק דביק, מוסיפים קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים שמן). יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לשניים. על משטח מקומח לשים את הבצק לעלה הדק ביותר האפשרי (עובי של פחות ממילימטר). מגלגלים את הבצק וחותכים אותו בסכין חדה לאטריות רחבות. מקמחים קלות ומפרידים בין האטריות, כדי שלא יידבקו. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה בסיר, ומטגנים את המרווה והפול החלוט במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ובפלפל.

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד לדרגת אל-דנטה (כ-3 דקות). מסננים ומערבבים מיד עם הרוטב. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.

תגובות