הכי רחוק מג'אנק: כך תכינו המבורגר אמיתי - דורעם גונט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכי רחוק מג'אנק: כך תכינו המבורגר אמיתי

המבורגר כמו שהמבורגר צריך להיות: חתוך ביד מבשר משובח ולא טחון

4 מנות דרגת קושי: קל
ההמבורגר של דורעם גונט
דורעם גונט

קציצת הבשר המקורית עשויה מבשר קצוץ משובח ולא מבשר טחון. לתוצאות הטובות ביותר מגיעים עם סכין חדה מאוד, בעבודת יד. בעדיפות שנייה אפשר לקצוץ את הבשר בכמה פעימות מהירות במעבד מזון.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם אנטרקוט טרי, מיושן ומוכן לצלייה

1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

2 כפיות גדושות חרדל

2 כפות שמן זית

2 כפיות זרעי כוסברה, שבורים

1 כפית צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק

להגשה:

4 לחמניות המבורגר

מיונז

קטשופ

עלי בייבי

פרוסות דקות של בצל סגול

פרוסות עגבנייה

פרוסות של מלפפון כבוש

הוראות הכנה

בסכין חדה (ואם אין - בכמה פעימות במעבד מזון) קוצצים את הבשר לפיסות קטנות. בקערה מערבבים את הבשר עם יתר החומרים. לשים מעט בידיים ויוצרים ארבע קציצות עגולות ופחוסות.

מחממים היטב פלנצ'ה מחורצת (או מחבת כבדה, משומנת קלות) וצולים את הקציצות משני הצדדים (רצוי לדרגת צלייה מדיום, כשתי דקות מכל צד).

חוצים את הלחמניות ומחממים את חלקן החתוך על הפלנצ'ה. מורחים את הלחמניה בקטשופ ובמיונז, מניחים מצע של עלי בייבי, מעליהם את הקציצה ועליה פרוסות של עגבנייה, בצל ומלפפון כבוש. סוגרים את הכריך ואוכלים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות