קערות לחם ממולאות פטריות ושמנת - דורעם גונט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קערות לחם ממולאות פטריות ושמנת

לחם כפרי עם קרום עבה ופריך משמש כאן כלי קיבול והגשה, שסופג את השמנת ונהדר לאכול אותו עד תום

ארבע מנות דרגת קושי: קל
קערות לחם ממולאות פטריות
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם פטריות שמפיניון טריות

1 כף חמאה

250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר 15% שומן)

עלים משני גבעולי תימין

1/2 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל שחור

4 כיכרות לחם כפרי עגולות וקטנות (בקוטר 10-12 ס"מ), או שתיים בינוניות, או אחת גדולה

הוראות הכנה

חותכים את הפטריות לרבעים (פטריות קטנות אפשר לחצות או להשאיר שלמות). ממסים את החמאה בסיר ומטגנים את הפטריות על אש בינונית-גבוהה עד שיפרישו נוזלים ויאבדו מנפחן (כחמש דקות).

מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, התימין והחרדל ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

בסכין חדה ומשוננת מסירים את כיפת הלחם. חותכים סביב לחלק הפנימי של הקרום ומשתמשים בכף כדי לרוקן את רוב התוך הרך של הלחם (יוצרים קערה מהקרום ועוד כסנטימטר מהלחם הרך).

יוצקים את הפטריות והשמנת לתוך קערת הלחם ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות