מתכון

כיכרות לחם ממולאות מרק פטריות ושמנת

לחם כפרי עם קרום עבה ופריך משמש כאן ככלי קיבול והגשה, שסופג את מרק הפטריות והשמנת ונהדר לאכול אותו עד תום

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:ארבע מנות
זמן בישול:חצי שעה
קערות לחם ממולאות פטריות
קערות לחם ממולאות פטריותצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • 1 כף חמאה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר 15% שומן)
  • עלים משני גבעולי תימין
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כיכרות לחם כפרי עגולות וקטנות (בקוטר 10-12 ס"מ), או שתיים בינוניות, או אחת גדולה

הוראות הכנה

חותכים את הפטריות לרבעים (פטריות קטנות אפשר לחצות או להשאיר שלמות). ממסים את החמאה בסיר ומטגנים את הפטריות על אש בינונית-גבוהה עד שיפרישו נוזלים ויאבדו מנפחן (כחמש דקות).

מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, התימין והחרדל ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

בסכין חדה ומשוננת מסירים את כיפת הלחם. חותכים סביב לחלק הפנימי של הקרום ומשתמשים בכף כדי לרוקן את רוב התוך הרך של הלחם (יוצרים קערה מהקרום ועוד כסנטימטר מהלחם הרך).

יוצקים את הפטריות והשמנת לתוך קערת הלחם ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ