שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית מלבנית 30x20 ס"מ
קיש פטריות וטונה
קיש פטריות וטונהצילום: דורעם גונט

תגיות:

רכיבים

  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 20 גרם חמאה
  • 200 גרם פטריות חורש (פורטבלו), פרוסות
  • 200 גרם פטריות שמפיניות, פרוסות
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 קופסה קטנה (160 גרם) טונה משומרת
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

מכינים את הקלתית:

במעבד מזון מעבדים לפירורים את החמאה, שני סוגי הקמח והמלח. מוסיפים שתי כפות מים ומעבדים קצרות. אוספים לכדור בצק (אם צריך, מוסיפים כף מים שלישית). משטחים את הבצק בידיים בתחתית של תבנית משומנת בחמאה ומקומחת (אפשר להיעזר בכוס עגולה כדי לרדד את הבצק בתוך התבנית. דוחפים את הבצק אל השוליים, כדי ליצור דפנות בגובה כ-2 ס"מ. מנקבים את הבצק במזלג. אופים את הקלתית, ללא המילוי, בחום של 180 מעלות למשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את המילוי:

במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מטגנים את פרוסות הפטריות ועלי התימין, רק עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן (3-4 דקות). מורידים מהאש.

טורפים בקערה את הביצים והשמנת המתוקה. מוסיפים את הטונה, הבצל הירוק והפטריות, ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ופניו משחימים קלות (40-50 דקות). מוציאים מהתנור ומניחים ל-20 דקות לפחות לפני שפורסים ומגישים. הכי טעים כשפושר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ