מתכון: עלי מנגולד ממולאים חיטה ברוטב רימונים

מנה צמחונית חמצמצה, מפתיעה, טעימה מאוד ומשביעה, שמתאימה כארוחה קלה או כמנה ראשונה

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עלי מנגולד ממולאים חיטה ברוטב רימונים
עלי מנגולד ממולאים חיטה ברוטב רימוניםצילום: דורעם גונט

רכיבים

לרוטב:

הוראות הכנה

בסכין חדה מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים. קוצצים את הגבעולים לחתיכות של כחצי ס"מ. את העלים חולטים במים רותחים עד שייתרככו (כ-5 דקות).

מכינים את המילוי: בסיר רחב מחממים את שמן הזית והחמאה ומטגנים את טבעות הכרישות 2 דקות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את החיטה ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים.

ממלאים את העלים: פורשים עלה מנגולד על משטח העבודה, חלקו הפנימי כלפי מעלה. מניחים, סמוך לקצה המרוחק מהגבעול, שתי כפות מהמילוי. מגלגלים את העלה על המילוי (כמו שממלאים עלי כרוב). מסדרים את העלים הממולאים בשכבה אחת בסיר רחב (אפשר באותו סיר שבו הוכן המילוי, אין צורך לשטוף).

יוצקים מעל העלים הממולאים את כל חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהחיטה מוכנה (כשעה). אוכלים חם או פושר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ