מתכון: סלט כרוב סיני עם פטריות בסויה

גם לאחר שהוא מתרכך ברוטב, הכרוב שומר על מידה של פריכות, ניגוד נעים לפטריות ש"שותות" את הרוטב ומקבלות מרקם רך וטעם עשיר

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
סלט כרוב סיני עם פטריות בסויה

רכיבים

לסלט:

  • כ-750 גרם כרוב (רצוי סיני - ראש קטן שלם, או חצי ראש גדול) חתוך לרצועות דקות
  • 250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות בגודל כ-1 ס"מ
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה
  • 5 בצלים ירוקים, קצוצים דק

לרוטב:

  • רבע כוס רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 6 כפות סוכר
  • 1 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק (יותר או פחות, לפי הטעם)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1.5 כפות ג'ינג'ר (שורש זנגביל טרי) קלוף וקצוץ דק מאוד

הוראות הכנה

מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות. מניחים את כל חומרי הרוטב בקערית, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.

מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים היטב. מניחים לפחות לחצי שעה, כדי לאפשר לכרוב להתרכך ולהפריש נוזלים, ולטעמים להתחבר זה לזה.

טועמים ומשפרים תיבול (אפשר להוסיף כל אחד מהחומרים ברוטב, לפי הטעם). הסלט נשמר היטב בקירור.

תגובות