אורז צהוב מלא עם גריסים וחומוס - דורעם גונט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורז צהוב מלא עם גריסים וחומוס

תוספת טעימה, ריחנית ובריאה, שתשלים יפה מנות עם רוטב, למשל קציצות בשר.

4-6 מנות דרגת קושי: קל
אורז צהוב מלא עם גריסים וחומוס
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

1 כוס אורז עגול מלא

1 כוס גריסי פנינה

1 כוס גרגרי חומוס יבש, שהושרו לילה במים עם חצי כפית סודה לשתייה

4 כוסות מים

1 כפית כורכום

10 גרגרי פלפל שחור שלמים

5 תרמילי הל שלמים, שבורים

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (לא הכרחי)

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל (כ-3 דקות). מוסיפים את האורז והגריסים ומערבבים כדקה, עד שגרגרי האורז והגריסים יצופו שומן ויתלהטו.

מוסיפים את גרגרי החומוס, המים, הכורכום, גרגרי הפלפל ותרמילי ההל (לא מוסיפים מלח, כדי לא להקשות את החומוס). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, כשעה (מוודאים שהחומוס רך לפני שמסיימים את הבישול).

מסירים את המכסה, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים (החמאה חשובה יותר אם מתכוונים לאכול את המנה בפני עצמה. אם מגישים אותה כתוספת למנה עם רוטב, אפשר בהחלט לוותר עליה). ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגישים חם או פושר (בתמונה: עם קציצות בשר ברוטב עגבניות).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות