מתכון ברגע האחרון

כנאפה עם שזיפים ומייפל

גבינה צהובה פשוטה וסירופ מייפל מוכן (אבל אמיתי) הופכים את הקינוח המפואר למנה לא מסובכת שמכינים ברגע האחרון (בתנאי שיש אטריות קדאיף במקפיא)

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 24
כנאפה שזיפים ומייפל

רכיבים

  • 300 גרם אטריות קדאיף (אפשר קפואות שהופשרו)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3 שזיפים (או נקטרינות, או תערובת), מגולענים וחתוכים לפלחים דקים
  • 1 כף סוכר דמררה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 150 גרם גבינה קשה (צהובה), מגוררת
  • 1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

הוראות הכנה

פותחים את אטריות הקדאיף, בקערה, כדי שלא יהיו בהן גושים.

יוצקים את החמאה המומסת על האטריות ומערבבים היטב, עד שכל האטריות מצופות בחמאה.

מפזרים מחצית מהאטריות בשכבה אחידה במחבת בקוטר 24 ס"מ. מניחים על להבה בינונית-נמוכה ומטגנים בעדינות.

בינתיים מסדרים על האטריות את הפירות ובוזקים עליהם סוכר וקינמון. מפזרים מעל גם את הגבינה המגוררת ומכסים ביתרת האטריות.

כשהאטריות זהובות ופריכות מלמטה (להיזהר שלא יישרפו), מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים בזהירות. מחליקים את הכנאפה חזרה למחבת, כדי לטגן את צדה השני. כשהאטריות זהובות משני הצדדים הופכים על צלחת הגשה.

יוצקים על הכנאפה החמה את סירופ המייפל ומגישים מיד, בעודה לוהטת.

תגובות