מתכון

מלוואח פיצה

ילדים אוהבים מלאווח ופיצה, והם בוודאי יאהבו את השילוב ביניהם, שהוא מוצלח וקל להכנה. ילדים גדולים יכולים להכין את המילוי בעצמם. אפשר כמובן לגוון באין-סוף מילויים

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
המלוואח ממולא פיצה

רכיבים

  • 4 עיגולי מלוואח מוכנים קפואים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל
  • עגבנייה או פטריות פרוסות וזיתים מגולענים - מה שהילדים אוהבים
  • 100 גרם גבינה קשה (צהובה, בולגרית) מגוררת (אם יש רק פרוסות - גם טוב)

הוראות הכנה

מפרידים את עיגולי המלוואח זה מזה, אך משאירים כל עיגול על דף הניילון שמפריד בין עיגולי הבצק בחבילה. מניחים לבצק להפשיר, עד שהוא ניתן לקיפול בלי להישבר (כעשר דקות, בינתיים מכינים את יתר החומרים).

בקערית מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הסוכר והאורגנו, ומתבלים במעט מלח ופלפל (עצלנים יכולים להשתמש בקטשופ, עם או בלי אורגנו, ואז משמיטים את הסוכר).

מורחים את הרסק המתובל על מרכז המלוואח ומשאירים שוליים של כשני ס"מ להדבקה.

מניחים על הרסק פרוסות עגבנייה ופטריות, זיתים או ירק אחר שהילדים יסכימו לאכול. זורים מעל את הגבינה המגוררת.

נעזרים בדף הניילון כדי לקפל את עיגול המלוואח לשניים, ומדביקים היטב את השוליים כדי שהמילוי לא יברח.

מחממים מחבת (רצוי טפלון) על חום בינוני. לתוצאה הטובה ביותר משמנים קלות את המחבת בחמאה, אך ניתן להכין גם על מחבת יבשה. מעבירים את המלוואח הממולא למחבת ומקלפים ממנו בזהירות את דף הניילון.

מכסים את המחבת במכסה ומטגנים עד שהבצק פריך וזהוב. הופכים ומטגנים (שוב עם מכסה) עד להזהבה בצד השני (בדרך כלל 3-5 דקות מכל צד). אוכלים חם.

מלוואח ממולא פיצה

תגובות