שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

כדורי שוקולד מרובעים

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בגודל 30x20 ס"מ
כדורי שוקולד מרובעים
כדורי שוקולד מרובעיםצילום: דורעם גונט

תגיות:

רכיבים

  • 500 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס סוכריות צבעוניות
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן (מי שלא אוהב יכול להמיר בחצי כוס שמנת מתוקה לקצפת)

הוראות הכנה

טוחנים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות (לא לאבקה) במעבד מזון, או באמצעות חבטות במערוך או בפטיש כשהביסקוויטים נתונים בתוך כמה שכבות של שקית ניילון.

אם משתמשים במעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים (פרט לסוכריות הצבעוניות) ומעבדים בפעימות בודדות כדי לעזור לערבוב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות (הן כאן מפני שבכל זאת מדובר בכדורי שוקולד, אבל אם הילדים מסכימים אפשר לוותר עליהן), ומשלימים את הערבוב עד שהתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים בעזרת יד עטופה בשקית ניילון. מקררים במקרר להתייצבות.

לציפוי: בקערית ממיסים את השוקולד (מעל אדים, או בזהירות במיקרוגל). מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. יוצקים את הקרם על התבנית, ומשטיחים-מחליקים בעזרת מרית. מנערים במרץ ודופקים את התבנית על משטח העבודה כדי להחליק את פני הקרם. שומרים במקרר עד להגשה.

להגשה: חותכים לריבועים קטנים ומגישים קר, אפשר בתוך עטרות נייר (מנג'טים).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ