כדורי שוקולד מרובעים

שינוי בשיטת ההגשה של כדורי שוקולד מסורתיים חוסך עבודה (לא צריך לגלגל ולצפות בסוכריות), מאפשר להוסיף להם שכבה מפנקת של קרם שוקולד, וגם מספק גימיק שמשעשע את הילדים (איך כדורים יכולים להיות מרובעים?!?)

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בגודל 30x20 ס"מ
כדורי שוקולד מרובעים
כדורי שוקולד מרובעיםצילום: דורעם גונט

תגיות:

רכיבים

  • 500 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס סוכריות צבעוניות
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן (מי שלא אוהב יכול להמיר בחצי כוס שמנת מתוקה לקצפת)

הוראות הכנה

טוחנים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות (לא לאבקה) במעבד מזון, או באמצעות חבטות במערוך או בפטיש כשהביסקוויטים נתונים בתוך כמה שכבות של שקית ניילון.

אם משתמשים במעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים (פרט לסוכריות הצבעוניות) ומעבדים בפעימות בודדות כדי לעזור לערבוב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות (הן כאן מפני שבכל זאת מדובר בכדורי שוקולד, אבל אם הילדים מסכימים אפשר לוותר עליהן), ומשלימים את הערבוב עד שהתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים בעזרת יד עטופה בשקית ניילון. מקררים במקרר להתייצבות.

לציפוי: בקערית ממיסים את השוקולד (מעל אדים, או בזהירות במיקרוגל). מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. יוצקים את הקרם על התבנית, ומשטיחים-מחליקים בעזרת מרית. מנערים במרץ ודופקים את התבנית על משטח העבודה כדי להחליק את פני הקרם. שומרים במקרר עד להגשה.

להגשה: חותכים לריבועים קטנים ומגישים קר, אפשר בתוך עטרות נייר (מנג'טים).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ