בשביל מתכונים לשבועות לא חייבים לקנות גבינה ממותגת, אפשר להכין אותה

חג הקציר הפך מזמן לחג עוגת הגבינה והפסטה בבשמל. אפשר – והיום גם צריך יותר מתמיד – להחזיר אותו גם למה שצומח מהאדמה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניוקי רבוך
ניוקי רבוךצילום: נועם פריסמן
דור ונגר

את חג השבועות אני זוכר כילד בקיבוץ. זוכר את הצגת התוצרת החקלאית, את הטרקטורים החדשים, את כל הילדים שנולדו במשק, את השמלות הלבנות. יותר מכל, שבועות חגג את התנועה הקיבוצית ואת חקלאות ארצנו, זו שהיתה מגיעה היישר אל העיר עם גזרים שאדמה עליהם, קלחי תירס עטופים בעליהם, ביצים טריות מהלול. אולי עם המעבר לעיר איבדתי משהו מטקסיות החג. ואולי הוא אינו אלא זיכרון חולף, שאין לו מקום בעולם המודרני.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ