מדורת השבט: כך תעשו לכם ארוחה על אש גלויה

אם במטבח האיטלקי האוממי הוא הפרמזן וביפני הוא הסויה, בישראל זה ללא ספק הטעם המפוחם. שלושה מתכונים לאש גלויה

דג צלוי על מדורה וצ'ימיצ'ורי ירוקים. טעים פי כמה מהדג בתנור
דג צלוי על מדורה וצ'ימיצ'ורי ירוקים. טעים פי כמה מהדג בתנורצילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

באיזה קיץ לפני כמה שנים הזמינו אותי לבשל בסדנת יוגה מוזרה בצפון, משישי בערב ועד שבת בצהריים. כשהגעתי למקום הנחתי את הציוד ופניתי להדליק מדורה גדולה בחסות הרוח של הכנרת. על רשת גדולה, שהתקנתי בין כמה ברזלים, העמדתי סירי תבשילים ותחתיה פיזרתי ירקות – הכנות לארוחת הערב של שישי. בזמן שהירקות והתבשילים התרככו לאטם, חפרתי בור גדול באדמה וקברתי בו המון ירקות טובים – עתודות לארוחת הצהריים של שבת. הלכתי לישון בציפייה לפתוח את הבור ולגלות מה ממתין לי בתוכו.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ