איך לשמר עונות וזיכרונות ועל הדרך להכין יופי של מנות

יש משהו נפלא בשימור מזון. ולפעמים הוא מצליח לשמר גם רגעים מהחיים ולהשאיר אותם בבועה של זיכרון

קופסאות ירקות מוחמצים
שימורי ירקות. שמר וזכור; סטיילינג: עינב רייכנר צילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

עברו לא מעט שנים מאז שניהלתי רפת באנגולה. המטרה היתה ליצור עבודה לאזרחים המקומיים, וכך יצא שבחווה של 100 ראשי בקר, שבארץ הייתי מפעיל עם שני אנשים, היו לי כמעט 200 עובדים. החווה היתה ממלכה. גידלו בה תירס, שהיה מקור התזונה העיקרי של הפרות, והפעילו בה מחלבה שייצרה יוגורט מהחלב. זמן רב לפני תקופת האינסטגרם, בחווה שבה חשמל ואינטרנט לא היו עניין שבשגרה, נשמרו הרגעים בזיכרון בלבד. יש רגע אחד של אוכל מהתקופה ההיא שאני מקווה שלא ייעלם לי. הוא לא מצולם ולא מתועד. הוא שמור אצלי בראש, ואני לא יכול להבטיח שהוא לא השתנה קצת בדמיון שלי בזמן שחלף. אבל גם אם כן, זה רק כי אני רוצה ליהנות ממנו עוד.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ