שלושה מתכונים מאולתרים לירקות מצוינים שהוצלו מזריקה בשוק הסיטונאי

אין כמו ארוחה מירקות דחויים שכמעט הושלכו לפח, וברגע האחרון ניצלו כדי להרכיב מנות מרהיבות. כל מה שצריך הוא מעט תושיה וראש יצירתי - כך תעשו זאת בעצמכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קישואים קטנים על איולי צלפים וקראמבל קוואקר
קישואים קטנים על איולי צלפים וקראמבל קוואקרצילום: נועם פריסמן
דור ונגר

אחד החלקים האהובים עלי בעבודה במסעדות הוא ארוחת הצוות. זה לא רק הרגע המאחד של עובדי המסעדה, הזמן שלהם לשבת ולאכול ביחד, אלא מעין מפגש משפחתי. ברוב המקומות שבהם עבדתי, הרכבנו את ארוחות הצוות משאריות ומירקות אבודים במקרר. מכל הטוב והשפע הזה הייתי צריך להאכיל את משפחת המסעדה. לרוב זה היה התפקיד שלי, והתייחסתי אליו ברצינות רבה. יצאתי למסעות ליקוט במטבח והתקנתי ארוחות שאיש לא העלה על הדעת למראה עיזבונות המקרר. קשה לתאר את תחושת הסיפוק העצומה המתקבלת מהפיכתם של חומרי גלם ושאריות, שכמעט נזרקו, למזון שנכנס לפה של אנשים ומשמח אותם רגע לפני העלייה למשמרת.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגיות קשורות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ