שלושה מתכונים ממטבח ישראלי-איטלקי משובח

עונתיות, חומרי גלם הייחודיים לכל אזור, ושמחה סביב השולחן – זה בתמצית מה שלמדה נטע נבות על המטבח האיטלקי בביקוריה הרבים במדינת המגף. הנה שלוש המחשות

נקטרינות צלויות בשמן זית ומרווה. אסתטיקה גבוהה
נקטרינות צלויות בשמן זית ומרווה. כף נדיבה של קצפתצילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

ההורים שלי הם אנשי צווארון כחול: אבא רפתן, אמא גננת. אבקש מחילה מאמי מראש, אבל התזונה שלנו בבית בתור ילדים לא היתה דבר קל לפיצוח. אני לדוגמה לא אהבתי לאכול כלום כמעט. אמא שלי היתה מעמידה לנו סיר פתיתים ועד שהיינו מגיעים אליו הוא נהיה לעוגת פתיתים (יכול להיות מעניין למתכון עתידי).

בניגוד לכמה שפים שאני מכיר, אין לי איזה סיפור מסעיר על כך שישבתי על השיש וצפיתי באמא שלי פותחת בצק ומלמדת אותי על סוגים שונים של קמח. אבא שלי, כבר דיברתי על זה, אוהב אוכל צנוע ללא רטבים. למסעדות לא היה נהוג לצאת, בטח לא לכאלה עם אמירה קולינרית חזקה. בילדותי, אפשר להבין, לא נשמתי אוכל, וחדרי אוכל קיבוציים, על אף אהבתי הגדולה אליהם (בכל זאת היתה שם נקניקייה עטופה בבצק), לא הכינו אותי לעולם הקולינרי הגדול.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ