המיטב ממטבחו של אנתוני בורדיין, הכוכב הקולינרי המנוח

אנתוני בורדיין הזכיר לנו בספרו כמה קשה עבודת הטבח במסעדה. אבל כשיוצאים מהמירוץ השוחק, תענוג וזכות לבשל מנות שלו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל דור ונועם
מול מרינייר. קלאסיקה בגירסה ים־תיכוניתצילום: נעם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

"תענוג לצפות בבישול פס עשוי כהלכה. זהו שיתוף פעולה מהיר, המזכיר, כשהוא במיטבו, בלט או מחול מודרני''

אנתוני בורדיין, ''סודות מחיי המטבח: הרפתקאות בבטן הרכה של הקולינריה''

אני כלל לא בטוח שיש לי זכות לכתוב על השף וכוכב הטלוויזיה המנוח אנתוני בורדיין. התוודעתי לפועלו אחרי שעשיתי כבר כברת דרך קלה במטבח. ספרו מ־2000 (בישראל התפרסם ב־2003), ''סודות מחיי המטבח...", הפך ועודנו הופך לי את הבטן. הוא מחזיר אותי לימים קשים, לשעות שבהן היו לי דמעות בעיניים בגלל מנה שחזרה בטענה כזו או אחרת. לא שיש מקום להשוואה בין המטבחים שעברתי בהם לדרך שעשה בורדיין, אבל יש קווי דימיון: הקירות האלה שעוטפים אותך, כשהמפלט היחיד הוא המדפסת שמצפצפת את הבון האחרון של הערב.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ