מה עושים עם תפוזים? מה לא

אפשר לסחוט אותו, לבשל איתו וגם לאכול כמו שהוא. לקראת העונה הממשמשת ובאה כדאי לזכור: אין גבול למה שאפשר לעשות עם תפוז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט סלקים עם תפוזים וגבינת שחת
סלט סלקים עם תפוזים וגבינת שחתצילום: נועם פריסמן
דור ונגר

הייתי רוצה לכתוב על זיכרון פרדסים, לספר איך סבא שלי נהג לקחת אותי לפרדס, איך קטפנו תפוזים וישבנו במרפסת ושתינו מיץ תפוזים שנסחט בזה הרגע במסחטה האדומה הקטנה. אבל היכן שגדלתי לא צמחו פרדסים, בעמק העדיפו בננות.

אני אוהב לראות תפוז כתום מבצבץ מקערת האמייל במטבח שלי, אבל אני לא קשור אליו כמו שאני קשור לחומרי גלם אחרים -- בצל, תפוח אדמה, עגבנייה. ואני לא יכול להפסיק לתהות אם זה כי אין לי זיכרון ילדות ממנו, או אולי כי במטבח של הורי הוא מעולם לא היה בשימוש; כאילו פתרון השאלה ישנה משהו בעומק יחסי עם התפוז. מפריע לי שיש חומר גלם שאני מאוד אוהב, אבל אין לנו היסטוריה משותפת - מרכיב קריטי עבורי בדרך שבה אני מבשל. את החוביזה והחרדל, למשל, אני מכיר היטב. למדתי את העונות שלהם, אני מזהה את הריח שלהם ויודע איפה אפשר ללקט אותם ואיך לבשל איתם. יש שיגידו שכדי להכיר חומר גלם צריך לצבור איתו ותק במטבח. אני חוקר את עצמי ואת התפוז דרך מתכונים. מה אני יכול לעשות עם תפוח הזהב הזה? לאן אני יכול לקחת אותו? איך הוא משתלב לי?

דור ונגר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ