לאורך כביש 90 אפשר לטעום אוכל מקומי אמיתי

למשל הארוחה שהתקין ינון בארי מהירקות שמשפחתו מגדלת בערבה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ינון בארי במטע הפלפלים המשפחתי
ינון בארי במטע הפלפלים המשפחתי. בערבה לא עברו לגידולי חורףצילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

בשנה שעברה יצאתי למסע בכביש 90 בין חקלאים, מגדלים ובשלנים. למדתי הרבה בנסיעה בשני נתיביו, אחד לכל צד: האופן שבו הוא חוצה את מדינת ישראל, הנופים שלצדדיו והאינטראקציות התרבותיות הרבות שמתקיימות בו מלמדים הרבה על המקום שבו אנו חיים. כשנוסעים בו חולפים על פני מושבים דרך עיירות פיתוח, כפרים ערביים וחוזר חלילה. נהגתי לעצור אצל מגדל גת בפצאל, לפקוד מישהי שהכינה וודקה תמרים בארגמן, לאכול מקלובה ביריחו ולצפות בדייגים טבריינים על שפת הכינרת. אני תמיד חוזר אל הכביש הזה, מנסה לפצח בו עוד חלק, עוד פיסה בפאזל האנושי והקולינרי ההטרוגני והעשיר שמרכיב אותו.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ