השף שמראה שבמטבח לא חייבים להיות דיקטטור

התנהלות של שפים כמצביאים היוצאים אל הקרב ולוקחים עמם את טבחיהם הצייתנים היא כבר נורמה מושרשת במסעדות בישראל. טל ברדוגו מ"המטבח של רמה" מראה שאפשר גם אחרת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פפרדלה זנב שור. הבשר מתפרק מהעצם
פפרדלה זנב שור. הבשר מתפרק מהעצם צילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

עוד הזמנה נכנסת והוא צועק אותה בקול: "סלט ירוק אחד, טרטר בקר, סשימי, למעלה פסטה פיצי ונתח קצבים". אנחנו צועקים בחזרה בשורה יציבה וחזקה "כן, שף", וכמו בוכנות מכניות נכנסים לעבודה. ממש כך, ערב־ערב, בילינו את רוב חיינו מאחוריו כמו יחידה צבאית עם מצביא שמכוון אותנו לעבר המטרה.

זו הדרך שבה עובד מטבח מקצועי, ככה עובדת התעשייה, יש בה קודים של התנהגות.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ