אחמד חמדון נהפך לקיבוצניק ומבשל מליקוטי השדה

לפני יותר מעשור מידן שדה נטש כמעט כליל את מקורותיו הערביים והצטרף לקיבוץ לוטם כחבר מן המניין. אלא שאז הוא נכנס למטבח, התחיל ללקט וחזר למקורות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מידן שדה (אחמד חמדון) מלקט בשדה
מידן שדה (אחמד חמדון) מלקט בשדה. החברה הערבית שהתבססה על עונות הליקוט סובלת מאמריקניזציה מואצת ונוטשת לעת עתה את החומעה והחמציץ צילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

משפחת חמדון נמצאת בלוטם מתחילת המאה הקודמת. בני המשפחה מכירים היטב את הסביבה, את העונות ואילו צמחים, פירות וירקות הן מביאות עמן. בזמן שמרבית חברי הקיבוץ, שהוקם רשמית רק בסוף שנות ה-70, הסתמכו על חקלאות קונבנציונלית יותר, משפחת חמדון אכלה וליקטה מסביבתה כמו שהיה נהוג באזור אלפי שנים.

פגשנו בלוטם את בן משפחת חמדון, מידן שדה (אחמד חמדון), כדי ללקט ולבשל את עלי הבר שנמצאים בסביבת ביתו.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ