המתכונים שהכי מחמיאים לתוצרת של משק חביביאן מגיעים מהבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי כרוב פראי ממולאים בכל טוב
עלי כרוב פראי ממולאים בכל טוב. חיבורים לירק צילום: נועם פריסמן
דור ונגר
דור ונגר

קשה למצוא שקט בארץ. לא בכבישים, לא מחוץ לחלון הבית, היכן שמקדח קודח לו עוד בניין רב קומות, ובוודאי שלא במטבחים.

אצל חגית חביביאן, אורחת המדור השבוע, דווקא יש שקט כל כך לא ישראלי: גם בתנועה, גם בבישול וגם בדרך שבה היא מדברת. חגית היא הבת הבכורה במשפחה של חקלאים ממושב הודיה, מי שאנחנו מכירים היום בתור משק חביביאן. המשק הוקם על ידי אחיה של חגית, בועז, שחזר אליו לאחר לימודי אגרונומיה, בדיוק בזמן כדי להפוך אותו למה שהוא היום: משק אורגני. בועז ואשתו מיכל עברו ליישוב נחם והקימו שם שלוחה נוספת של משק חביביאן, נוסף על שוק שבו נמכרת התוצרת שלהם בכל יום חמישי. חגית, לעומתם, עברה לתל אביב, התרחקה מכל הגידולים, מהאדמה שגדלה בה, מזיכרונות אמה הפרסייה שבישלה את מה שגדל בשדה באותו השבוע.

דור ונגר

בעל מדור מתכונים בגלריה שישי, יחד עם הצלם נועם פריסמן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ