הבשורה הלבנה של יקבי סנטוריני

האי סנטוריני הוא מקום לא שגרתי לגידול ענבים. הגפנים חובקות את הקרקע הגעשית כהגנה מרוחות הים. אבל בין היינות היווניים אהבנו במיוחד את האסירטיקו מסנטוריני, שהפגינו טעמים מינרליים ומליחות, וגם מחירים נוחים. פינו גריג’יו, זמנך עבר

אריק אסימוב, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אריק אסימוב, ניו יורק טיימס

שמות הענבים הלבנים המשמשים ביוון להכנת יין - מוסקופילרו (moschofilero), רודיטיס (roditis) ואסירטיקו (assyrtiko) - נשמעים מעט מפחידים, כמו יצורים מן החלל. אולם אני מתייחס אליהם כאל אלמנטים ביקום מקביל, בו מאמצים ההמונים אל חיקם יינות מרתקים, מרעננים להפליא, במקום ללכת אוטומאטית על ברירת המחדל של יינות קיץ גנריים כמו פינו גריג'יו. זו דעתי במיוחד לגבי ענבי האסירטיקו.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ