עיר הבירה: הכירו את יצרני האלכוהול הקטנים של ירושלים

כנראה שיש משהו באוויר הירושלמי שגורם ללא מעט יצרנים ביתיים להקים מזקקות קטנות, מבשלות ואפילו יקבים. רוני קשמין מביאה את סיפורם של חמישה מהם שכדאי להכיר

רוני קשמין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין

אולי באמת יש משהו באוויר, שמטפח בירושלים מספר לא מבוטל של יצרני אלכוהול מקומיים. אולי זה האקלים, שעושה חסד עם חומרי הגלם -  אבל גם עם האנשים. אולי זה בכלל האלכוהול עצמו, שחוץ מזה שהוא משמח לבב אנוש, הוא גם מחמם (בחורף זה אפילו יתרון) ומחבר בין זרים. מה שבטוח הוא שאיכשהו, דווקא בבירה – היום, יותר מתמיד, קל יותר לאתר יצרני אלכוהול מקומיים – עמלים על הכרמים, ביקבים, במזקקות הביתיות ובמבשלות הבירה. במסגרת חגיגות פסטיבל שאון חורף שיחול מדי יום שני בחודש פברואר במקומות נבחרים בירושלים, קיבצנו חמישה יצרני אלכוהול מקומיים כדי לספר את סיפורם, על כוס יין, על כוסית צ'אצ'ה ועל בקבוק בירה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ