וסטפלטרן: ה"שוק השחור" של הבירה הכי טובה בעולם

במנזר סיינט-סיקסטוס מגלגלת חבורת נזירים ידע עתיק יומין ועושה את הבירה הנחשבת לחלומו המקציף של כל חובב המשקה. אך הכמות מוגבלת, המכירה מוגבלת, והמחירים ממריאים בהתאם

שלמה פפירבלט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים19
שלמה פפירבלט

זהו סיפור המסופר עם קצף על השפתיים. חובבי בירה בעולם כולו מגלים חולשה מיוחדת לבירות שהן צאצאי הייצור הקדום של המשקה במנזרי אירופה, כאשר הנזירים היו אלה שפיתחו, שיכללו והעבירו מדור לדור את סודות הידע. המחצית השנייה של המאה ה-20 ידעה התנפלות של חברות בירה מסחריות גדולות על מנזרים רבים, במטרה לרכוש מהם בכסף רב את "הנוסחאות" שלהם, ולקבל מהם את "שם המותג".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ