לא רק קמפרי |

הרנסאנס של המשקאות המתובלים

המשקה שהומצא במאה ה-18 כדי להסוות יינות מקולקלים, חווה עכשיו עדנה מחודשת בכל רחבי העולם. אז מה זה בעצם ורמוט ואיזה משקאות כאלה אפשר וכדאי לשתות הקיץ

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ליבי שפרלינג

יש לנו נטייה לקחת קרדיט על כל מה שקורה בתקופת החיים הנוכחית שלנו, כאילו הוא המצאה שלנו אבל לפחות בתחום היינות המתובלים צריך לזקוף את הבכורה דווקא לעת העתיקה. כבר אז בכל מקום בו הכינו יין, ייצרו גם כמה וכמה בקבוקים על פי מתכונים סודיים. ליינות ההם התווספו עשבי תבלין ארומטיים, קליפות של פירות או של עצים, תבלינים יבשים, ואפילו כינין ושורשים מרירים נוספים. אם היום אלו משמשים כאפריטיף הכרחי לארוחה, אז תפקידם היה אחר לגמרי ומי שטוען כי למשקאות הללו יש טעם של תרופה, אינו ממש טועה. אלו נוצרו אז בראש ובראשונה לצרכים רפואיים ושימשו כמרקחות מרפאות. עם הזמן, כשטכניקת זיקוק האלכוהול פותחה אפשר היה גם לשמר את היינות המתובלים לאורך זמן ואף להפכם למשקה ראוי.

ליבי שפרלינג

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ