יוליה בודקת

סערה בכוס תה: מהי העוגייה העמידה ביותר במבחן הטבילה?

פתי בר או אוריאו, טים טם או לוטוס ומה עם עוגיות השוקולד צ'יפס? החורף הוציא לנו את החשק לאפות, אבל לא את התשוקה למתוק. אז איזו עוגייה יוצאת מנצחת במגע עם תה חם? מי מהן מתפוררת ומלכלכת את המשקה? ומי מעוררת געגועים לימים בהם חמאה היתה מוצר נגיש? מדור חדש

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יוליה ניקנקין

החורף והקור מכים בנו השנה במלוא עוצמתם וכולם מדברים על תבשילים מנחמים, אבל מפספסים את המקבילה הקולינרית האמיתית להתכרבלות בשמיכת פוך – טבילת עוגייה בכוס משקה חם. האקט האינסטינקטיבי הזה מלווה את בני האדם לאורך ההיסטוריה מהיום שבו הומצאה העוגייה. המושג ביסקוויט מגיע מלטינית – bis cotum משמעו אפוי פעמיים, ומעיד על תהליך ההכנה שכלל אפייה וייבוש לצורך שימור קל וארוך יותר. באימפריה הרומית נהגו לטבול את המאפים הקשים בתוך היין ואילו ימאים טבלו את העוגיות בשתייה חמה כדי להחזיר אותן למצב רך. אבל טבילת עוגייה בתה לא נעשית מטעמי פרקטיות. מדובר באמנות של ממש. כדי ליהנות מהטבילה המושלמת, צריך לקחת בחשבון מספר גורמים. מלבד טמפרטורת המשקה ומשך הטבילה, העוגייה נבחנת בטעם, יכולת ספיגה ועמידות. האם הטעם נשמר גם אחרי הטבילה בנוזל חם, האם העוגייה מסוגלת לספוח לתוכה את המשקה, וכפועל יוצא, האם היא גם מצליחה לעמוד בלחץ או שהיא מתפוררת מיד.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ