עם שקדים, שיבולת שועל או סויה: איך מכינים תחליפי חלב בבית

תקופת הבידוד היתה זמן טוב להתנסות בייצור תחליפי חלב ביתיים. המסקנה: זה זול יותר ואפילו פשוט וקל מהצפוי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלב שיבולת שועל
צילום: morisfoto / iStockphoto via Gett
הירוקו טבוצ'י / ניו יורק טיימס
הירוקו טבוצ'י / ניו יורק טיימס

בתקופת הקורונה, אחד המצרכים שקשה היה למצוא במרכולים ברחבי העולם הוא תחליפי חלב. בארצות הברית לבדה, המכירות של חלב שיבולת שועל, למשל, נסקו ביותר מ–350% ולקוחות קבועים של בתי הקפה — שמנועים מלפגוש את הבריסטות הקבועים שלהם — התחילו להכין משקאות משלהם בבתיהם.

והנה בשורה טובה: אתם לא צריכים לרוץ לחנויות שבהן מוכרים את התחליפים האלה. ערכתי ניסויים במזווה שלי בתקופת הבידוד, ואחת התגליות המשמחות שלי היא שקל מאוד להכין תחליפי חלב המבוססים על צמחים — כגון סויה, שקדים או שיבולת שועל. ויתרה מזו, הם עשויים לסייע לכם לצמצם את צריכת הפחמן האישית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ