בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משוקשק, לא מנוער: שמונה משקאות קיציים ואלכוהוליים

משקאות קיציים, אלכוהוליים ואחרים שהאננס, הליים והרום מככבים בהם

תגובות
דירמסטיים

ההשראה של "בון אפטי" היא קריבית; "גורמה" מעדיף את דרום-מזרח אסיה. שני ירחוני האוכל האמריקאיים, שהם גם מתחרים וגם אחים - המוציאה לאור שלהם היא קבוצת קונדה נאסט - מציעים מגוון מתכונים למשקאות קיציים, אלכוהוליים ואחרים. האננס, הליים והרום מככבים:

לימונדה קריבית (עם בננות)

ל-12 משקאות:

בסיר גדול, מביאים את המים והסוכר לרתיחה מעל להבה בינונית. מערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הבננות. מכסים וממתינים כ-15 דקות. מסננים את סירופ הבננות לתוך קנקן גדול.

מוסיפים את המים והמיץ לקנקן, מערבבים ומצננים במקרר כ-3 שעות. מוזגים לכוסות גבוהות מלאות בקרח ומגישים בתוספת פלחי ליים ופרוסות בננה.

פינייה קולדה לימון-קוקוס

ל-4 משקאות:

הפינייה קולדה נולדה בפוארטו ריקו בשנות ה-50 בגרסה פחות או יותר דומה לזו:

¾ כוס מיץ אננס ½ כוס חלב קוקוס ממותק 6 כפות רום לבן 6 כפות רום בטעם הדרים ¼ כוס שמנת מתוקה, קרה מאוד 3 כפות מיץ לימון טרי 4 כוסות קרח, מרוסק בבלנדר מערבלים את ששת המרכיבים הראשונים בבלנדר, מהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקרח ומערבלים שוב. מוזגים לגביעים גדולים ומקשטים בגרירת הלימון.

פונץ' רום וארל גריי

ל-2 משקאות: ½ כוס רום לבן ½1 כפית עלים של תה ארל גריי ¼ כוס מיץ אננס 2 כפות נקטר משמש 1 כף מיץ ליים טרי 1 כף מיץ לימון טרי 2 כפיות סירופ סוכר פשוט (ראו מתכון) 1 כפית אנגוסטרה קוביות קרח פלחי משמש (לא הכרחי) בקערה קטנה משרים את עלי התה ברום במשך כשעה. מסננים לתוך כוס מדידה בנפח 2 כוסות. מוסיפים את מיץ האננס וחמשת המרכיבים הבאים. ממלאים שתי כוסות גבוהות בקוביות קרח. מוזגים מעליהן את המשקה ומקשטים בפלחי משמש.

פנינה כחולה

משקה אופייני לאיי הבתולה הבריטיים, שבהם הג'ין משרת את הברמן לפחות כמו הרום.

ל-2 משקאות: ¾ כוס מיץ אננס 6 כפות ג'ין 4 כפיות מיץ לימון טרי 4 כפיות סירופ סוכר פשוט ½1 כפיות ליקר קיראסאו (שצובע את המשקה בכחול) 2 כפיות אנגוסטרה קוביות קרח

מערבבים את ששת המרכיבים הראשונים בשייקר. ממלאים את השייקר בקרח ומנערים היטב. מצננים כחצי שעה במקרר, מסננים לתוך כוסות מרטיני ומגישים. למראה חגיגי, אפשר להציף בכוסות פרחי אורכידאה (לא מרוססים!).

זינגר רום-ג'ינג'ר

ל-8 משקאות: 2 כוסות מים 1 "אגודל" ג'ינג'ר, לא מקולף, מגורר דק ¾ כוס מיץ ליים + 1 כפית מיץ ליים 1 כף נדיבה סוכר חום ½1 כוס רום כהה ¾ כוס סירופ סוכר פשוט קוביות קרח 8 "תלתלים" של קליפת ליים (לא הכרחי)

בסיר בינוני מרתיחים 2 כוסות מים. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג'ינג'ר ו-1 כפית מיץ ליים. מכסים וממתינים כשעה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שהוא נמס. מסננים לתוך קערה. ממתינים עד שהנוזלים מתקררים לחלוטין ומעבירים לצנצנת גדולה. מצננים במקרר שעתיים לפחות.

בקנקן גדול מערבבים את מי הג'ינג'ר, הרום, סירופ הסוכר ומיץ הליים הנותר. ממלאים כוסות גבוהות, רצוי עם רגל קטנה, בקוביות קרח ומוזגים מעליהן את המשקה. מקשטים בתלתלי ליים ומגישים.

סירופ סוכר פשוט

ל-2 כוסות סירופ: ½1 כוסות סוכר ½1 כוסות מים

בסיר כבד מחממים את המים והסוכר מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומרתיחים כ-3 דקות. מסירים מהכיריים ומקררים על השיש כשעה. מכסים ומעבירים למקרר לכשעתיים. הסירופ מחזיק במקרר כחודש ימים.

נקטר אננס ורום

ל-4 משקאות: 2 כוסות קוביות אננס ¼ כוס רום כהה 2 כפות קואנטרו, או ליקר תפוזים אחר ½ כפית מיץ ליים ¼ כוס סוכר לבן 2 כוסות קוביות קרח

מערבלים את כל החומרים בבלנדר, במהירות גבוהה, במשך כדקה, עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקנקן, מוזגים לכוסות גבוהות, רצוי עם רגל קטנה, ומגישים.

סינגפור סלינג

ל-6 משקאות: ½ כוס ג'ין ½ כוס ליקר בנדקטין 1/8 כוס קירש, או ליקר דובדבנים אחר ½1 כפות סירופ גרנדין ¼ כוס סוכר לבן קוביות קרח ½ ליטר סודה, קרה מאוד

מערבבים את חמשת המרכיבים הראשונים בקנקן עד שהסוכר נמס. ממלאים כוסות גבוהות, רצוי עם רגל קטנה, בקוביות קרח ומוזגים מעליהן את המשקה. מוסיפים מעט סודה ומגישים.

יום בים

ל-2 משקאות: ½ כוס מיץ תפוזים טרי ½ כוס מיץ אננס 6 כפות רום לבן 2 כפות ליקר אמרטו 2 כפות סירופ גרנדין קוביות קרח פלחי תפוזים לקישוט

מערבבים את חמשת המרכיבים הראשונים בשייקר. מוסיפים את הקרח ומשקשקים. ממלאים שתי כוסות גבוהות, רצוי עם רגל קטנה, בקוביות קרח. מוזגים מעליהן את המשקה, מקשטים בפלחי תפוזים ומגישים.

www.epicurious.com/gourmet www.epicurious.com/bonappetit



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו