בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוציאים את המיץ: 5 מתכונים לשייקים

במקום עוד ארוחת חג כבדה, נסו הפעם משתה מיצים בריאים. מיץ ויטמין סי, שייק ירקות ונבטים או שייק גזר, אגס וגוג'י ברי

9תגובות

חג הפסח כבר כמעט מאחורינו, והגוף דורש שתייה מרובה - ניקוי מהמזון העשיר והכבד של ארוחות החג. יתר על כן, אכילה מרובה של מצות במשך שבוע מקשה על מערכת העיכול ומשבשת את מהלכה התקין. אחת הדרכים הנעימות יותר לשקם כעת את הגוף היא שתיית מיצים.

ללא קשר לפסח, כשמרגישים צורך לנקות את הגוף אפשר לשתות מיצים במשך שלושה ימים ברציפות או להחליף באופן קבוע את ארוחת הבוקר במיץ בריא. דרך נוספת היא לבחור יום אחד קבוע בשבוע או בחודש, המוקדש לשתיית מיצים. יש המשלבים בסוף יום של מיצים מרק ירקות טחון, עתיר ירקות שורש, ללא מלח ותבלינים.

ישנם שני סוגי מיצים: צלול ושייק. אפשר לבחור בסוג אחד או לשלב בין הסוגים. מיץ ירקות ופירות צלול נטול סיבים מכינים במכונת מיצים קשים. שייק סמיך ומשביע יותר מכינים בבלנדר.

המיצים הצלולים מספקים את כל אבות המזון החיוניים לגוף, מרוכזים בוויטמינים, מינרלים, אנזימים וכלורופיל, החשובים לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת זיהומים. הם נטולי סיבים, כך שהמיץ נספג במהירות יחסית במחזור הדם. המיצים צנועים בקלוריות ועל כן יסייעו לירידה במשקל. מיץ שמכיל גם ירקות, במיוחד ירוקים, ישפר בזריזות את חילוף החומרים וימנע עצירות.

מיץ צריך להיות טעים כמו מנה מוקפדת, אחרת לא יוכל לשמש תחליף לארוחה. חשוב לטעום את המיץ לפני המזיגה ולשפר את טעמו עם אבוקדו (לסמיכות), בננה (סמיכות ומתיקות), מיץ תפוחים (מתיקות) ומיץ תפוזים (חמצמצות). כן מומלץ להוסיף כמה טיפות שמן זית, כפית טחינה גולמית, כפית אבקת ספירולינה ושני פולי קקאו.

מיץ ויטמין סי

מיץ ניקוי

לימור לניאדו תירוש; כלים: "נדוניה עתיקות", תל אביב

מיץ ירוק לארוחת בוקר

שייק ירקות ונבטים

שייק גזר, אגס וגוג'י ברי

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו