בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סודות אדומים מהלואר: יינות מצוינים שלא הכרתם

קשה לבלוט כשלצדך מככבים בורדו ובורגון, ומכאן מחירם הנמוך־יחסית של היינות אדומים המשובחים מעמק הלואר. הנה תשעה המיובאים לארץ

תגובות

חטאם היחיד של היינות האדומים מעמק הלואר שבצרפת הוא שהם מיוצרים במדינה שיש בה שמות מופלאים כמו בורדו, בורגון ושמפיין - מה שהופך אותם לברירת מחדל פחות מצודדת. טוב, זו בעצם לא הבעיה היחידה. העובדה שעמק הלואר הוא אזור מגוון כל כך ביינותיו הופכת אותו לקורבן המרכזי של מערכת רגולציית היין הצרפתית, ואינספור שמות של תתי־אזורים, זנים, צבעים וסגנונות־עשייה של יין לא מקילים גם הם את מלאכת השיווק על יצרני היינות האדומים, שנמצאים ממילא בעמדת נחיתות תדמיתית.

בגזרת היינות הלבנים של הלואר, לעומת זאת, הסיפור שונה. סאנסר (Sancerre) ופויי־פומה (Pouilly-fume), עם יינות משובחים על טהרת הסוביניון־בלאן הם הסלבריטאים הבלתי מעורערים של חבל ארץ זה, וגם שמות כמו מוסקדה (Muscadet), ווברה (Vouvray) וסאוונייר (Savennieres) אינם זרים לחובבי יין.

BRUNEAU PHOTOS

אם שלל השמות הללו גורמים לכם לכאב ראש, קחו בחשבון שזהו רק קצה הקרחון. המצב כיום הוא שאדם המעוניין לבחור יין מעמק הלואר ואינו בקיא בפרטים הקטנים, עלול להיתקל בקושי להבין איזה יין עומד מולו. הוסיפו לזה את הטמפרטורות הנמוכות והקור, שמקשים על הבשלתם של ענבים, והנה קיבלתם צרות של צרפתים.

על מנת לפשט מעט את החיים, אתמקד בטור זה ביינות הקברנה־פרנק האדומים שמגיעים לאחרונה לארץ משלושה יצרנים שונים מתת־אזורים הממוקמים במרכז עמק הלואר: שינו (Chinon), בורגיי (Bourgeil) וסומור־שמפיני (Saumur-Chamigny).

Vin De Loire par ExcellenceDeLoi

יקב ברנאר בודרי (Bernard Baudry). ממוקם באזור שינו. שלושת יינות היקב המיובאים לארץ מציגים קו סגנוני ברור ואחיד המחבר ביניהם, כאשר יין הדגל Chinon Croix boisee 2010 (160 שקל) הוא יצירה נפלאה עם בשומת בשרנית ועשירה, שפע פרי, טאנינים מוצקים וסיומת ארוכה ויבשה. Chinon Clos Guillot 2010 (שמחירו 125 שקל) אמנם נמצא מדרגה אחת למטה בהיררכיה אך בעיני הוא מהנה לא פחות. ליין ארומות מפתות של יער טחוב בעוד בפה הוא מגלה חמיצות יוצאת מהכלל, טריות וחיוניות. יין הבסיס, Chinon ,2010 (במחיר 86 שקל) הוא מהדורה בעלת מאפיינים דומים ליינות שמעליו, בגרסה כפרית וחצופה יותר. נעים לשתייה, טעים ומשתלם. (יבוא: המגש שקד)

יקב שאטו דו אורו (Chateau Du Hureau). היקב של פיליפ ואטאן הוא אחד הנחשבים באזור סומור־שמפיני. יין הבסיס, Tuffe 2010 (95 שקל), מגלה פרי אדום עשיר ולא מאוד מרוכז. זהו יין ישיר ולא מורכב שמהווה כרטיס כניסה ליינות הבאים של היקב. Fours a Chaux 2010 (במחיר 140 שקל) הוא יין טוב ומבושם בעדינות, עם מתקפה מאוד רכה וירקרקות קלה ונעימה בקצוות שמוסיפה עוד ניואנס לחמיצות, לטאנינים ולעושר הפרי. היין הטוב ביותר של היקב נושא את שם בנותיו של ואטאן, ליזה ואגאתה. Lisagathe 2010 (במחיר 170 שקל) הוא יין עם בשלות פרי שחור במידה כמעט מושלמת תחת השפעת נגיעות עץ קלוי המשתלב בקצב טבעי ונכון עם מורכבות הנוזל. עדיין צעיר מאוד ועשוי להתפתח נפלא לפחות עוד עשור, אך מהנה וזמין כבר עכשיו למי שמתקשה להתאפק. (יבוא: בוטיק דה שמפיין)

גיא הכט

יקב דומיין יאניק אמירו (Domaine Yannick Amirault). היקב של יאניק אמירו ממוקם באזור בורגיי. Coudraye 2012 (95 שקל) הוא יין הבסיס הצעיר שמציע משקה עסיסי וחלקלק עם הרבה פרי נקי, טעים ופשוט. Le Grand Clos 2010 (במחיר 135 שקל) מציג עלייה ניכרת במורכבות עם ערימות של פרי שמצליח לא להעמיס על החיך בזכות מרקם רזה יחסית, אחיזה מצוינת ומבנה מרשים. יופי של יין. La Petite Cave 2010 (במחיר 179 שקל), הוא היין הגבוה של היקב, המתאפיין בארומות של ליקריץ ופרי שחור סגול בשל. זהו יין טאני ועדיין צעיר בעל גוף מלא ומירקם קרמי עם נוכחות של עץ שמעגל את כל החבילה הזאת ומעניק לה ממד נוסף של מורכבות. (יבוא: בוטיק דה שמפיין).

לסיכום, עמק הלואר לא מציע כיום שמות מפוצצים של יינות אדומים המיוצרים בו, אבל למה שנתלונן? דווקא העובדה הזאת והקושי השיווקי הנלווה אליה מאפשרים ליהנות מיינות באיכות גבוהה במחירים משתלמים. לא מן הנמנע שקרנם של יינות הלואר האדומים תעלה בשנים הקרובות. התמקצעות היצרנים והמעבר לכורמות אורגנית, יחד עם ההתחממות הגלובלית הבלתי נמנעת שתביא לענבים בשלים יותר באזור הצפוני - כל אלה עשויים להביא לעלייה באיכות ובביקוש ליינות האדומים, ובהתאם לעלייה במחיר. האם עכשיו הוא הזמן הנכון להצטייד ביינות אדומים מהלואר? לא בטוח. מצד שני, גם הביטקוין לא נראה לי בזמנו כהשקעה רצינית.

גיא הכט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו