בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תרדמת חורף

7 משקאות חורפיים ביתיים עם טוויסט אלכוהולי

המלבי, השוקו, הקפה, התה והסיידר מקבלים טוויסט אלכוהולי, כי אם נזגר עלינו להישאר בבית בגלל פגעי מזג האוויר, אז לפחות שנהיה מבושמים

תגובות
תומר אפלבאום

הסערה שגועשת פה השבוע והימים הקפואים שלצידה גרמו לדם שלנו להכיל כמויות בלתי הגיוניות של תה, ויסקי, סיידר, שוקו ויין חם, לאו דווקא בסדר הזה. אל תאשימו אותנו, זה הגוף שלנו שדרש חימום תמידי ועם כל הכבוד לכל מתכוני המרק, אין בהם אלכוהול. ומה כדאי לשתות בימים עם טמפרטורות ששואפות לאפס? משקאות המבוססים על הרבה קינמון, אגוז מוסקט, תפוחים, הדרים ושוקולד וכן – גם קצת אלכוהול. ואם באלכוהול עסקינן, את הקלישאות על משקה מהביל ומנחם אותו כדאי לשתות מול אח מבוערת נשאיר בצד ונתמקד בכל השילובים הכי טובים שאפשר לעשות בימים כאלו על מנת לשמור על גוף חם וראש לא צלול. אל תתעצלו, הכינו רשימה מסודרת ולכו לחנות המשקאות הקרובה לביתכם והיו לרגע מיקסולוגים בביתכם. זה ישתלם לכם.

תה ג'ינג'ר אלכוהולי

לשורש הזנגוויל, הוא הג'ינג'ר, הארומאטי טעם ייחודי וחריף שמשתלב מצוין עם וויסקי. לוויסקי מצידו יש טעם  חזק ומרוכז וביחד עם המתיקות של הדבש נוצר שילוב מיוחד ומעניין.

תומר אפלבאום

חומרים:

30 מ"ל וויסקי

חצי כף דבש

תמצית תה בטעם מנטה

נענע

חצי כפית דבש

1/4 כוס ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק

ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים בכוס גדולה ומוזגים מים רותחים לפני ההגשה.

פונץ‘ חורפי ים תיכוני

זוכרים את הפונץ' ממסיבות הקוקטייל, זה שהאמריקאים הוציאו לו שם של משקה זול? ובכן, שכחו מזה. במקרה הנוכחי מדובר בפונץ' גדוש, צבעוני, מחמם וטעים של פירות העונה. תוספת יין אדום וקרמל מחזקים את טעמי הפירות ונותנים להם דגש מהותי, ואליהם מצטרפים משבים רעננים של פסיפלורה ותפוח מהוודקה והליקר שנמצאים בבסיס הקוקטייל. השילוב הזה בעצם נותן תחושה של סלט פירות חורפי, עם טעמים חזקים ומודגשים של פסיפלורה ווניל. בקיצור, כיף.

תומר אפלבאום

חומרים:

ליקר פסיפלורה

בקבוק יין אדום יבש

וודקה מתובלת בעוגה או וודקה בטעם וניל

2 תפוזים חתוכים לקוביות

4 תפוזים חתוכים לקוביות

4 אגסים חתוכים לקוביות

4 תפוחים אדומים - חתוך לקוביות

4 אשכולית אדומה - חתוך לקוביות

חצי כוס מייפל

תבלינים: מקלות קינמון, ציפורן, נענע  צימוקים

ההכנה:

בסיר גדול מכינים קרמל ומבשלים את היין על אש קטנה מאד, מוסיפים את קוביות הפירות והתבלינים בבישול איטי של שעה.

לפני ההגשה מוזגים לכוס את הוודקה והליקר פסיפלורה ומוזגים את הפונץ' כשהוא חם.

סיידר תפוחים גלילי כמו שלא הכרתם

סיידר הוא משקה אלכוהולי העשוי ממיצי פירות, לרוב מתפוחים או אגסים. לסיידר האלכוהולי ריכוז אלכוהול גבוה מבירה (5%)והוא מיוצר על ידי ריסוק התפוחים וסחיטתם, והתססת המיץ בחביות עץ אלון. הסיידר הוא משקה פופולרי בבריטניה, בעיקר בדרומה של אנגליה, והצריכה הממוצעת לנפש של סיידר בבריטניה היא הגדולה בעולם. באירופה לוגמים את הסיידר מאז ימי הביניים והוא משקה מסורתי הנשתה בברטאן, ונורמנדי שבצרפת,  בצפונה של ספרד ובאירלנד. אצלנו לא ברור למה, על אף שתפוחים נמצאים כאן כל השנה ובשפע, יצא לסיידר של משקה בתי קפה מתוק מדי או כגרסה חיוורת של מיץ תפוחים, אבל הכל כנראה עניין של מיתוג.במקרה הנוכחי, שכחו כל מה שידעתם על סיידר והכניסו וודקה וקינמון. השילוב הזה וצר טעמים מיוחדים עם after taste מעניין ומרענן.

תומר אפלבאום

חומרים:

2 בקבוקים של סיידר חצי יבש

3 מקלות קינמון

70 מ"ל יין אדום

60 מ"ל וודקה תיאו תפוחים

תפוחים

ההכנה:

מחממים את הסיידר, היין והקינמון יחדיו עד כמעט רתיחה, מוזגים לכוס גדולה מעל הוודקה ומוסיפים מקל קינמון.

שוקולטה למבוגרים בלבד

לא פעם בתי קפה ומסעדות מוציאים שם רע לשוקולטה, שבדרך כלל מוגשת כמו מעדן חלב בטעם שוקולד שמישהו חימם במיקרו. במקרה הנוכחי שוב ננסה להראות ששוקולטה כהלכתה היא משקה מענג, לא פחות וממש לא לילדים בלבד. לקסם הבא תזדקקו לחיזוק נאה של ברנדי, כי השילוב הזה בין שוקולד וברנדי הוא מנצח. במתכון הזה השתמשתי בליקר שוקולד אפטר, אבל כל ליקר שוקולד אחר יעשה את העבודה.

תומר אפלבאום

חומרים:

250 גרם שוקולד מריר

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

10 גרם חמאה

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

3 כפיות ליקר שוקולד

2 כפות ברנדי

ההכנה:

מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט ליקר השוקולד, הברנדי והשוקולד המריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

כאשר התערובת מתחילה לבעבע - שוברים את השוקולד לקוביות קטנות, מכניסים לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת.

כעת מוסיפים את הליקר והברנדי ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מסירים מהאש ומוזגים לתוך הספלים.

מלבי חם כבר שתיתם?

המֻהַלַבִּיַה בערבית, או המלבי בעברית הוא בעצם סוג של פודינג המוכן על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (שזה בעצם המקור למרקם המוצק והשנוי במחלוקת אצל לא מעט אנשים) וכמובן, שאינו שלם באמת בלי תמצית מי ורדים.  בעבר היה נהוג להשתמש במקום בקורנפלור באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות אותה אפשר להשיג בחנויות תבלינים בשווקים הערביים או בשוק בירושלים .

בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים. השילוב עם ואן גוך בטעמי קוקוס ובלאק שרי יוצר שילוב מושלם ומקורי, כמובן שכל ליקר אחר באותו טעם יכול לעשות את אותה פעולה.

חומרים:
חצי כוס קורנפלור

1 כוס חלב

0.5 כוס שמנת 38%

כפית סוכר

מי וורדים

80 מ"ל וודקה קוקוס

60 מ"ל וודקה בלאק שרי

ההכנה:

מחממים את הקורנפלור החלב והשמנת מעל להבה נמוכה עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מסירים מהאש מוסיפים את מי הוורדים והוודקות ומגישים.

שוקו לוהט

שוקו לילדים? ממש לא. אמנם זה לא יהיה פשוט לשכנע אנשים מבוגרים לשתות שוקו, אבל הנה הגרסה המקורית והייחודית שתנסה לגרום להם להתמכר, בזכות עידון של ליקר קפה וחיזוק אספרסו.

תומר אפלבאום

חומרים:

1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת

1 ליטר חלב

1 כוס שוקולד צ'יפס

1 כף תמצית וניל

60 מ"ל ליקר קפה (מומלץ בוהם)

30 מ"ל וודקה דאבל אספרסו

קצפת

ההכנה:

מרתיחים את אבקת הקקאו והחלב תוך כדי ערבוב, עד שנוצר שוקו.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד שהוא נמס, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

הוסיפו תמצית וניל ואת הליקר קפה ואת הוודקה דאבל אספרסו.

חורף ישראלי בכוס קפה

הכי פשוט שיש – להתפנק על אספרסו ארוך עם חיזוק קרמל

חומרים:

אספרסו ארוך

10 מ"ל וודקה דאבל אספרסו

10 מ"ל וודקה קרמל

ההכנה:

מוזגים לכוס את הוודקות והוויסקי ושניה לפני שמגישים מוזגים את הקפה ומגישים.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו