בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבר הנסתר מאחורי הבר השכונתי המוכר

באזור המעומלן של כיכר רבין, בין שלל ברים שכונתיים, בירות וצמידים – נפתח הפוּלהאוּס, בר קוקטיילים קטן ונסתר שמעוצב כמו חדר קלפים אחורי ושואב ממיטב מסורת ה"ספיק איזי"

8תגובות
דרור ורשבסקי סטודיו לצילום

למרות המיקום (בלב תל אביב) ודווקא עכשיו (כשקיץ וחם ויש מלא תיירים) - שחקן חדש מצטרף לשורת הברים הנסתרים, אלה שחרטו על דגלם את אמריקה מתקופת היובש של שנות העשרים. ככזה, גם את הפוּלהאוּס לא תמצאו בנקל, כנראה גם לא לפני שתמצאו עצמכם מפלסים דרך בין המוני בלייניות ובליינים, בחצאיות מיני ובחולצות כפתורים, וים של צ'ייסרים, בירות, ועוד קצת צ'ייסרים. או אז, כשאתם עמוק בתוך הסחיות המשכרת של רובע הברים השכונתיים - תגיעו, בסופו של דבר, מוכי המון ובלי חמצן, לבר צדדי קטן ונסתר, שמתחבא מאחורי בר הבירות השכונתי - "לוּאי". ואיך תדעו שזה המקום? ובכן, אם הגעתם אל הבר, שנראה חשוך וסגור - זה שתריסיו כהים ומוגפים? סימן שהגעתם.

כשתיכנסו, תפסעו על רצפה משובצת בשחור ולבן כמו בשש-בש או דמקה ותתיישבו לצד בר שכולו עשוי מקוביות דומינו שחורות. כדי להשלים את האווירה, הברמן הלבוש כמו דילר, יגיש לכם את המשקאות על קלפי משחק במקום תחתיות וצ'ייסרים עם ז'יטונים. נדב אביעם, מנהל הבר בפועל, ששוכר את החלל מהבעלים של ה"לואי", הבר הסמוך, מסביר: "מבחינת הקונספט, בגלל שאני חי בעולם של קוקטיילים, אז לא היה לי ספק שמה שאני צריך זה חלל קטן ומגניב, כשאת כל השאר אפשר להלביש עליו". והוא משחזר: "כשנכנסתי בפעם הראשונה לראות את החלל הזה, של הבר בתוך הבר -  ישר ידעתי מה אני הולך לעשות. ראיתי את הרצפה המשובצת שחור-לבן כמו שח וישר נזרקתי לחדר קלפים או חדר משחקים אחורי. כמו שבסרטים יש מכבסה שהיא הפרונט ובחדר האחורי יש את החבר'ה 'הכבדים' שיושבים לשחק? אז זו גם האווירה שאני מכוון אליה". לפי אביעם, בזכות המיקום הלא אופייני של הבר – החבוי בתוך ומאחורי הלוּאי – אז כמעט באופן טבעי הוא מצליח לייצר את האווירה הרצויה, זו של הבר הנסתר בנוסח "ספיק איזי" וברוח "חדר הימורים סליזי".

לאביעם עבר עשיר מאחורי הבר, מברמן למנהל ועד בעלים (וחוזר חלילה); מפאב המאנקיס המיתי באילת, דרך המולי בלומס האירי בתל אביב ועד בר-מועדון בהולנד או ברים של מסעדות כמו המסה והטפאו. את האחרונה עזב אביעם לטובת פתיחת הפּאבלה יחד השותף רון זינגר, בר שיש הגורסים כי הקדים את זמנו ונסגר רגע לפני הטרנד הגדול, כשכל כולו: סביצ'ה וקוקטיילים.

גיא אביטוב

"הקונספט עדיין מנצח בעיני", נזכר אביעם בנוסטלגיה ומבטיח: "אני עוד אחזיר אותו באיזושהי קונסטלציה". אחרי התקופה העצמאית בפאבלה, חבר אביעם לשף רן שמואלי במסעדת קלארו בשרונה והתמנה למנהל הברים שלו. בהמשך, "כשהעסק כבר רץ", מעיד אביעם כי ביקש להמשיך למקום אינטימי יותר ומפה לשם – החל לנהל את הבר של מסעדת פיצרוי.  

"אחרי הפיצרוי, תהיתי ביני לביני מה אני באמת רוצה, בעצם. ואז הבנתי, שמה שאני רוצה זה בסך הכל שיהיה לי מקום נעים משל עצמי שבו אני אוכל להרגיש הכי בבית, בלי הגבלות משום צד, מקום לארח ולקשקש עם אנשים מוכרים וחדשים, מקום שבו אני יכול לתת ליצירתיות להתפרע בכל מה שקשור לטעמים הזויים, שילובי טעמים מיוחדים, מוזיקה מגניבה וגם לא מוכרת לפעמים", מסביר אביעם את הדרך שנסללה לה לפולהאוס.  

"בגלל שאני גר בשכונה, ישבתי עם חברים בבר השכונתי, בלואי. תוך כדי שאני חושב ושואל את עצמי: 'מה אני אעשה עכשיו?' – קלטתי בזווית העין את החלל של הבר עומד ללא שימוש. אחרי דיבורים והסכמים עם הבעלים של הלואי - הגענו להבנה שאני אשכיר את החלל של הבר הקטן".

דרור ורשבסקי סטודיו לצילום

ולסיום סיומת, מה בתפריט? אביעם מעיד כי הוא לא מכוון לקוקטיילים "מתחנפים ומתוקים" אלא לאלו הנמצאים איפשהו "על הסקאלה ה'בוגרת'", קרי קוקטיילים מרירים וחריפים. זאת ועוד, מבקש אביעם להציע "שילובי טעמים הזויים, אבל כאלה שעובדים יחד". כך, למשל, תמצאו בסוף התפריט (המעוצב כקלף משחק), קוקטייל בשם Queen Red, המורכב מוודקה קטל וואן, שום טרי, תבלינים, ליקר צ'ילי, מיץ עגבניות ובירה (48 שקלים) והוא בגדר הוואריאציה הנועזת (שהיא בכל זאת הימור בטוח) על בלאדי מרי . קוקטייל אחר שמלהטט לו בכיף בין טעמים מתנגשים ש"עובדים יחד", כפי שמגדיר זאת אביעם, הוא ה- Jackpot, המבוסס על ויסקי ג'ק דניאלס, ליקר ארטישוק צ'ינאר, וסירופ ברביקיו-מייפל ביתי (48 שקלים). קוקטייל אחר בתפריט הוא High Roller, המבוסס על ג'ין גורדונס, פרנה ברנקה (שהוא אחד הדיז'סטיפים השנויים במחלוקת בשל טעמו המריר -עשבוני), מיץ אשכוליות אדומות (שירגיש מתוק אחרי האחרון), סירופ רוזמרין ואנגוסטורה (46 שקלים). Blood Diamond Negroni הוא קוקטייל שנופל תחת "אותה הגברת בשינוי אדרת", אלא שכאן – השינוי מביא את הוואריאציה המוכרת של הנגרוני הקלאסי בגישה אחרת: יש פה תפוז שנכתש עם מנגו, ג'ין גורדונס, קמפרי ומיץ אשכוליות אדומות, שיחליף (כנראה) את הוורמוט (46 שקלים). זאת ואפילו עוד, תמצאו קוקטייל בשם Royal Flush המבוסס ג'ין גורדונס, מלפפונים, רוזמרין, מיץ קרנברי ושוקולד לבן (44 שקלים) או את ה- Pineapple Haze, המבוסס וודקה קטל וואן, אננס, נענע, פלפל שחור, ליקר הדרים ולימון (46 שקלים). חוץ מהקוקטיילים המעוגנים בתפריט, גם קוקטיילים עונתיים מתחלפים, שנכתבים על לוח וגירים (מחירם נע בין 44-48 שקלים). אם תזדרזו, תוכלו למצוא, למשל, את ה- Padron King, שהוא מרגריטה העשויה מפלפלים מתוקים, את The Diller, המבוסס על טקילה קוורבו גולד, שרטרז, לימון, מלפפון ושמיר או את ה- Purple Haze, המורכב מג'ין גורדונס, סלק, פסיפלורה וגת ביטרס (בדיוק כך). מעבר לקוקטיילים ("שזה הדיבור האמיתי פה", לדברי אביעם), תמצאו פה גם ברזי בירות (גולדסטאר ומכבי), יין ואוכל – שמגיע מהמטבח של לואי. בין המנות שהולכות טוב לצד האלכוהול ושימשכו לכם מהמטבח הסמוך: פיצה, נאצ'וס, טוסט בריוש וכריך דלי. ואפילו: זיתים מתיישנים (מסיק 12) מהעץ של אבא – עמי אביעם, בחמישה שקלים.    

חוץ מזה ולצד כל זה, המלצת הבית בפולהאוס היא להזמין בייבי בירה ליד הקוקטייל, שכן "אין כמו שלוק בירה בכוס קטנה וחמודה בכדי לשטוף את הפה בין לבין", טוען אביעם. בשביל לאזן, ובשם האחריות החברתית, הדילר (שהוא בעצם הברמן) ידאג גם להשקות אתכם: מחד – בצ'ייסרים יצירתיים במיוחד ומאידך – במים, אף הם יצירתיים למדי. בין הצ'ייסרים תמצאו אחד שהוא מעין ממזג עשבים (עם וודקה, ג'ינג'ר אייל, מלפפונים, רוזמרין, מרווה ונענע) או לחלופין אחר של בלאדי מרי, שטופטפו אליו טיפות סירופ ברביקיו-מייפל ביתי. גם למים מוסיפים פה כל מיני הפתעות, כמו תותים ומלפפונים, וכדי שיהיה מה שייספח את כל הפינוק הזה, כי בכל זאת, יש כאן המון אלכוהול ונוזלים – אז יש גם פופקורן ובוטנים אמריקאיים, שייתנו את תרומתם, אומנם בזעיר אנפין, בלייבש לכם ת'חיים. לחיים.

פוּלהאוּס, מלכי ישראל 4, תל אביב. שעות פעילות: א'-ה' 18:00-02:00, ו' 13:00-18:00, ש' 20:00 עד אחרון הלקוחות. שעה שמחה: א'-ה' 18:00-20:00, כל הקוקטיילים ב-25 שקלים; פיינטים ב-15 שקלים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו