שישה משקאות קרים עם קפסולות הקפה שלכם

ארטיק אספרסו, שייק מוקה וחמאת בוטנים, קפה מקסיקני ולאסי הודי מפתיע. נתנו למיקסולוג אורון לרנר ולברמנית ויטה ולדימירסקי קפסולות קפה וביקשנו גרסאות אחרות לאייס קפה. זו התוצאה

אורון לרנר וויטה ולדימירסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מימין: ארטיק אספרסו, משמאל: שייק מוקה וחמאת בוטניםצילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

לא רק על האספרסו או על נס קפה יחיה האדם ובטח שלא בקיץ. החום מעביר אותנו על דעתנו ומבט על מכונת הקפה העלה תהייה - מה עוד אפשר לעשות עם קפה שקצת חורג משגרת האייס קפה ויכול לתפקד על תקן משקה קיצי, טעים, מרווה וכן אפילו לזלוג עד גבול הקינוח.

אחרי שנתנו להם ערכות וקפסולות, ביקשנו מהמיקסולוג אורון לרנר ומהברמנית ויטה ולדימירסקי ליצור לנו משקאות וקינוחים צבעוניים, צוננים וטעימים. אז הם עשו מנת אספרסו והתחילו לשחק ולשלב פירות, מיצים, עשבי תיבול, יוגורט, קצפת, גלידה וגם קצת אלכוהול. וזו התוצאה:

שייק מוקה וחמאת בוטנים

חומרים:

גלידת שוקולד

חמאת בוטנים

קפסולת קפה חזקה

ההכנה:

שמים בבלנדר 2 כפות גלידת שוקולד, 2 כפיות גדושות חמאת בוטנים ו-40 מ"ל אספרסו ומערבלים למרקם אחיד. מוזגים לכוס ומקשטים בתאנה טרייה.

ארטיק אספרסו

חומרים ל-8-6 ארטיקים:

440 מ"ל תערובת קפה (מ-4 קפסולות) מומתקת לפי הטעם

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס מחית פירות יער

ההכנה:

מוזגים שכבה של מחית פירות יער לתבניות ארטיק ומקפיאים.

נועצים מקל ארטיק בשכבה הקפואה, מוזגים מעל שכבת שמנת מתוקה ומקפיאים שוב.

מוזגים שכבה של קפה ומקפיאים פעם שלישית. אפשר לשחק עם סדר השכבות ולגוון בין סוגי הפרי.

מימין: שייק קפה קרמל, במרכז: אייריש קופי, משמאל: קפה מקסיקניצילום: צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

אייריש קופי

חומרים:

ויסקי אירי

קצפת

3 קפסולות

ההכנה:

מוזגים 40 מ"ל וויסקי אירי ו-120 מ"ל תערובת קפה (מ-3 הקפסולות) לכוס גבוהה שמתאימה למשקה חם ומוסיפים 2 כפיות סוכר ומערבבים.

מציפים על פני המשקה בעדינות כף או שתיים של קצפת רכה, לא מומתקת.

קפה מקסיקני

חומרים:

טקילה

ליקר תפוזים

סירופ רוזטה

קפסולת קפה

מיץ ליים

ההכנה:

מוזגים לשייקר 45 מ"ל טקילה, 15 מ"ל ליקר תפוזים (טריפל סק), 15מ"ל  סירופ רוזטה, 25 מ"ל מתערובת הקפה ו -30 מ"ל מיץ ליים.

מנערים ומסננים לכוס אולדפשנד.

שייק קפה- קרמל, תפוח ולימון

חומרים:

30 מ"ל סירופ תפוח

נענע

15 מ"ל מיץ לימון

40 מ"ל תערובת בטעם קרמל

ההכנה:

ממלאים כוס גבוהה בקוביות קרח

מוזגים בזהירות 30 מ"ל סירופ תפוח ונענע

ומעליו 15 מ"ל מיץ לימון טרי ו-40 מ"ל תערובת קרמל.

להכנת סירופ תפוח:

חותכים תפוח ירוק חמצמץ לקוביות ומבשלים עם כוס מים, כוס סוכר וחופן עלי נענע.

תוך כדי בחישה עד רתיחה. מסננים ומצננים.

לאסי קפה

לאסי קפהצילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

חומרים:

3 קפסולות קפה בטעם וניל

קינמון

סוכר דמררה

בננה

יוגורט

קרם קוקוס

הכנה:

שמים בבלנדר 120 מ"ל תערובת וניל (מ-3 קפסולות), קורט קינמון, כפית סוכר דמררה, בננה בשלה, 60  מ"ל יוגורט ו-120מ"ל קרם קוקוס ומרסקים.

מוסיפים קרח בהדרגה ותוך ריסוק עד שמתקבל מרקם של ברד נוזלי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ