בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שחקו אותה דון דרייפר: המדריך ליצירת בר משקאות ביתי

על אף ההקלות במס על האלכוהול, הבילוי בברים ממשיך להיות עסק יקר למדי. כך תהפכו את יצירת הבר הביתי לאמירה צרכנית, שגם תסב לכם שעות של הנאה במינימום הוצאה. ליבי שפרלינג עם המלצות מעשיות ליצירת בר מהסרטים

11תגובות
אביעד הרמן

לבלות בחוץ הפך לעסק יקר ללא כל פרופורציה, ובראש צועדים מחירי המשקאות בברים ובמסעדות שממשיכים לנסוק בלי קשר למה שקורה אצלנו בכיס. אלה ועוד הופכים את יצירת הבר הביתי ממרכז כובד חברתי ותרבותי שנעים לשהות סביבו גם לאמירה צרכנית שתסב לכם שעות של הנאה במינימום הוצאה.

מלאכת הרכבת הבר הביתי מענגת ומאתגרת. ואם רק תתנו לה, היא תיקח אתכם למסע חובק עולם שאוצר בחובו תרבויות חדשות וגילויים מסעירים. לפניכם כמה המלצות מעשיות בעזרתן גם לכם יוכל להיות בר ביתי מהסרטים.

שעות שמחות

מיכל רביבו

לפני הכל מומלץ להצטייד בספר האלכוהול הכי מעודכן ומגוון שיצא פה בעת האחרונה ובכלל. את "שעות שמחות" (בהוצאת לאנצ'בוקס) כתבה אשת היין והאלכוהול מירה איתן והוא מאגד מידע רב על כל סוגי המשקאות - סקירה היסטורית של מותגים בולטים ומשקאות מפורסמים ובעיקר מתכונים מעשיים לקוקטיילים קלאסיים וחדשים, דבר נדיר בספרות העברית. העיצוב והצילומים המלוטשים רק הופכים אותו למתנה שווה עוד יותר.

רק אני מחליט עליי

הבר הביתי ודאי יזכה לארח חברים וקרובים, שכנים וקולגות אבל אתם הלקוח הראשון שלו. אז אל תחפשו להרשים והתמקדו במשקאות שאתם אוהבים ורק אז בכל היתר.

ההנאה שבאיטיות

בניית בר ביתי היא ריצה למרחקים ארוכים. אל תקנו הכל בבת אחת, גלו לאט מה אתם אוהבים ואיזו גרסה של המותג הכי עושה לכם את זה, שאבו השראה מברי קוקטיילים ומתפריטי בר. ברמן מנוסה הוא אוצר של ידע ורעיונות יצירתיים. נצלו את היציאה הבאה גם לדיג תובנות.

מנהרות הכוהל

אנחנו ממליצים לרכוש משקאות בחנויות מתמחות, גם אם לפעמים מדובר בחוויה יקרה יותר ממבצעי הסופר. הסיבה הפשוטה היא ששם הם מאוחסנים בצורה נאותה ומקצועית. שווה להירשם לרשימת התפוצה של החנות, כי לרוב הן שולחות המלצות מקצועיות, עדכונים והזמנות לטעימות. זה לא אומר שאנחנו לא מציצים לחנויות קטנות שנקרות בדרכנו, מכולות, מעדניות באלנבי ובתחנה המרכזית, מכולות אסיאתיות וכוכים אחרים. ההפתעות הכי גדולות צצות משם.

תומר אפלבאום

ויוה לה רפורמה

אחרי הרפורמה הראשונה במחירי האלכוהול וזו הנוספת לפני כחודש, המחירים צנחו עוד. זה אומר ששווה להשקיע בסדרות הגבוהות של המותגים, לקנות טקילה מיושנת, קוניאק מדרגת XO וויסקי סינגל מאלט משובח. את כל אלו תוכלו להשיג כיום החל מ-180 שקל, לעומת מאות שקלים בעבר. בבית אפשר ליהנות מאיכות מעולה בזול, אז תתפנקו.

אי שם מעבר לקשת

נסיעות לחו"ל וביקורים בשדות תעופה זרים הם הזדמנות פז ללקט משקאות שטרם נחתו בארץ. ראוי לציין שבדיוטי פרי שלנו לא מפגרים מאחור ומציעים ויסקי נדירים במהדורות מוגבלות, ליקרים אקזוטיים וקוניאק בסדרות קטנות ייחודיות. מהעולם שווה לסחוב ג'ין ממדריד, שרי מלונדון, וודקה מעולה ותזקיקי פירות מזרח אירופאיים מוורשה ובורבון ארטיזנלי מארצות הברית.

דן קינן

אלו משקאות הבסיס שיסדרו לכם דיספליי מרהיב:

וודקה

אסף עברון

תזקיק דגנים שמהווה בסיס מעולה לקוקטיילים ונסיכת קרח שכיף לשתות גם "נקי". את הוודקה הכי טוב להגיש בטמפרטורת החדר, אבל וממלץ להחזיק בקבוק במקפיא בשביל החברים היותר מקובעים. אבסולוט, סטולי או פינלנדיה יעשו יופי של עבודה. בלווידיר או בלוגה יעלו אתכם למגרש של הגדולים. מחפשים וודקה היברידית שתלך עם דגים מלוחים בשבת בבוקר ועם מולים בשמנת בערב? חפשו את אבסולוט פפר או סטולי חלפניו שגם ישרפו את הרחבה עת ינפקו לכם בלאדי מרי עוקץ, בלי להתאמץ.

ג'ין

תזקיק דגנים בתוספת צמחים ועשבים שבולט בו בעיקר צמח הערער (ג'וניפר). הקאמבק של השנה שייך לג'ין, ועל המדפים בחנויות ניתן למצוא מגוון של מותגים חדשים ומרעננים, אז תשכחו מכל מה שידעתם על ג'ין בעשור האחרון ותנו לו צ'אנס. מעולה עם טוניק, ורמוט לבן או סודה. חפשו את בומביי ספייר איסט המעולה, הנדריקס וברוקר'ס היבש והטוב. מתחילים ייהנו מאוד מסלו ג'ין, ליקר מבוסס ג'ין שהושרו בו מעין שזיפי בר קטנטנים שנקטפים בשלג הראשון.

טקילה

אי־פי

תזקיק של צמח האגבה הכחולה הנפוץ במדבריות מקסיקו. עוד משקה שכדאי לתת לו הזדמנות מחודשת ולשכוח את כל מה שזכור לכם מהערב ההוא בפאב של הקיבוץ בשנות ה-90. הטקילות החדשות הן איכותיות וחלקות, והיוקרתיות שבהן עוברות יישון סבלני שלא היה מבייש ויסקי. הטקילה היא בסיס מעולה למרגריטות ולשלל קוקטיילים אחרים, אבל מדובר בתענוג גם ללא עירבוב עם משקה נוסף, בכוס עם פלח תפוז או ליים. חפשו אחר הרדורה המופלאה, דון חוליו, פטרון, מילגרו ו-1800.

רום

תזקיק קני סוכר שנפוץ בברבדוס, מרטיניק, ג'מייקה ואיים נוספים ומשם התפשט בכל העולם. הוויסקי של חצי הכדור הדרומי אידיאלי במיוחד בימי הקיץ החמים אותם הוא הופך לחוויה קאריבית. רום הוא הבסיס במוחיטו, שמספק הנאה גדולה במינימום מאמץ ובעוד קוקטיילים רבים וטובים. רום איכותי ומיושן נעים לשתות כמו ויסקי בכוס אולד פאשן נמוכה ורחבה עם קרח ותפוז מסוכר. שווה להשקיע ברום כהה וליהנות מטעם מתובלן ועמוק. חפשו את סיילור ג'רי, קפטן מורגן ספייסד ובקרדי אוקהארט. מיטיבי לכת ייהנו מאוד מזקאפה.

ויסקי

עולם ומלואו שעוד ידובר בו רבות במדור. הוויסקי הוא תזקיק שמופק מדגנים ולתת, והוא מגוון ועתיר ניואנסים, שהכי נעים לשתות כמו שהוא. בקיץ כיף לשתות ויסקי מעורבב עם ג'ינג'ר אייל. ובחורף אין כמו סינגל מאלט מיושן ומעושן. מתחילים ייהנו מאוד מבורבון, ויסקי אמריקאי שמופק מ- 51% תירס וטעמו מתקתק ורך בהתאם. אגב, בחנויות המתמחות ניתן לטעום ולהחליט מה אוהבים. ויסקי לרוב ראוי לשתות נקי עם שתי קוביות קרח, לכל היותר. למתחילים: טיפה של מים מינרלים "פותחת" את המשקה ומרככת אותו, מה שהופך אותו קל ונעים לשתייה.

קוניאק

בלומברג

תזקיק ענבים ממחוז קוניאק שבצרפת שעובר יישון ארוך בחביות עץ משומשות. בעבר נהגו לשתות אותו כדז'סטיף, משקה אלכוהולי במיוחד השמור לסיומה של ארוחה טובה. מאז הוא כבר נמזג בצ'ייסרים קפואים, מהווה פתיח אלגנטי וגם מלווה ארוחות שלמות, כמיטב הטרנד בסין וביפן. ככל שהיישון ארוך יותר, עולה הדרגה המצוינת על תווית הבקבוק. פעם XO הייתה הדרגה הגבוהה ביותר אליה שאפו, כיום יש מעליה פינישים יוקרתיים ("גימור" של המשקה בחביות בורדו מיושנות, שרי איכותי, יינות בורגון ועוד) וסדרות יוקרה מיוחדות. חפשו את קוניאק גוטייה המשתלם, קורבוזייה, מרטל, קמוס האגדי ורמי מרטן.

אניסטים

שם כולל למשקאות אניס שנפוצים בכל אגן הים התיכון, החל מאיטליה ודרום צרפת ועד תורכיה, יוון, לבנון וכאן אצלנו. לא צריך להרחיק עד לחמארות של שוק לוינסקי בשביל להבין שמשקאות אניס מלווים יופי ארוחות קיץ קלות, מאזטים ודגים מטוגנים. הכוכבים שראויים להיכלל במדף המשקאות שלכם הם אוזו מטקסה ואוזו פלומרי וכן פרנו וריקארד הרכים יותר. מגיעים בקרוב לסרדיניה או קורסיקה? חפשו אחר האניסטים המקומיים המעולים שם.

ורמוט

האפריטיף הקל המושלם, שאין כמוהו לפתיחת התיאבון. הורמוט כובש לאחרונה בסערה את הברים והמסעדות. ורמוט הוא למעשה יין מתובל שהושרו בו מיני עשבים ותבלינים. על כן הוא מצוין עם קרח, תפוז וליים או עם טוניק, וכמובן עם סודה שמרככת את המתיקות. בניגוד ליתר המשקאות ברשימה, הקפידו לשמור את הוורמוט במקרר ולצרוך אותו מהר (עד שבועיים). מרטיני וצינזאנו הם המותגים המוכרים יותר בתחום אבל חפשו את אנטיקה פורמולה, סיינט רפאל ולילה (lillet) הצרפתי המשובח.

ביטרים ומיקסרים

ביטרים הם שם כולל לתערובת צמחים ועשבי תיבול המושרים באלכוהול ואז עוברים יישון בחבית. הם מעניקים תיבלון ועומק לקוקטיילים ונמכרים בבקבוקונים קטנטנים בדרך כלל. אל תתבלבלו בינם לבין הביטרים הגדולים, המומלצים גם הם, בחרובקה, פרנה ברנקה, אוניקום וחבריהם המוגשים כד'זסטיף, שהחל כמשקה בריא לעיכול לאחר ארוחה דשנה.

הביטרים לתיבול קוקטיילים עזי טעם וצבע והם מבססי טעם מומלצים. חפשו אחר האנגוסטורה תפוז ואחר ערכת הקסמים הקטנה של The bitter truth שכוללת ביטרים של סלרי, תפוז, ג'ינג'ר ותערובות נוספות. מיקסרים הם משקאות קלים ואיכותיים, שבאו לעולם כדי לפגוש חבר אלכוהולי. בעיקר ג'ין, וודקה או רום אבל ממש לא רק. מומלצים אלה של Britvic הבריטית שמציעה טוניק, ג'ינג'ר אייל, ביטר לימון וגם מיצי פירות וירקות איכותיים בכמויות מדודות מראש. עוד שווה להכיר את Fever-tree שמככב בברי הקוקטיילים בארץ ובעולם ויעשה עבודה מצוינת גם בבית. במגוון שמיובא הנה תמצאו ג'ינג'ר אייל, ג'ינג'ר ביר, ביטר לימון וטוניק יבשים ולא מתוקים מדי. בחו"ל המבחר מסחרר עוד יותר והגיע הזמן להודות שגם אנחנו רוצים לימונדה סיציליאנית, טוניק סמבוק שחור וטוניק לימון בארץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו