בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמונה בירות שכדאי לטעום בחורף הקרוב

איזו בירה מדיפה ריח ויסקי טוב, לאיזו טעם שוקולד ואיזו כדאי להשאיר לבד בחושך? מבול של בירות חדשות פוקד את הארץ, ודווקא בחורף. ליבי שפרלינג פתחה את הבקבוקים, שתתה ודירגה את השמונה הכי מיוחדות כרגע בחנות המשקאות

14תגובות
הבירות שכדאי לטעום

בשנים האחרונות עובר תחום הבירה בישראל תהליך התפתחות עקבי, המקביל למה שקרה פה לפני כמה שנים בתחום היין. פריחתן של מבשלות בוטיק ישראליות גירתה את חושיו של השתיין המצוי וחידדה את טעמיו, בהציעה בירות טריות לא מפוסטרות, ואט אט גם מהדורות מוגבלות ומתחלפות שבבסיסן סוגי כשות ולתת חדשים. החיפוש המתמיד אחר הדבר המעניין הבא חשף יותר ויותר צרכני בירה מקומיים גם לנעשה מעבר לים, שם חוגגות עכשיו מבשלות קראפט יצירתיות ואפילו המבשלות הגדולות חוות רנסנס ומנסות לחדש ללא הרף, עם שימוש בלתתים איכותיים וסוגי כשות בוטיקיים. חכו חכו, הדיבור בארץ על טרואר בהקשר של חיטה, כשות ולתת, הוא רק עניין של זמן.

לחצים של הביר גיקס המקומיים וכמה מנהלי שיווק שידעו לקרוא את המפה, הניבו בחודשים האחרונים מבול של בירות חדשות ושוות מרחבי העולם, ביניהן ברודוג הסקוטית, בלו מון האמריקאית ורדברגר הגרמנית. עכשיו נוחתות פה בירות טריות נוספות, חלקן עונתיות, שיהלמו את החורף הקרוב עם אחוזי אלכוהול גבוהים, מתיקות יוקדת ושאר תבלינים. ריכזנו 8 המלצות.

סן ברנרדוס כריסמס אייל – בירת אייל בלגית חזקה המיוצרת בכל שנה בכמות מוגבלת לקראת תקופת החגים והשנה החדשה. עוברת תסיסה נוספת בבקבוק ולא מסוננת, היא מציגה צבע עמוק כהה וראש קצף סמיך עבה. ארומות פירותיות מובילות לטעם מורכב שהופך אותה לבירת אוכל, כלומר כזאת שתלווה יופי צלעות או קדרת טלה וירקות שורש כתומים. 10% אלכוהול. מחיר מומלץ: 17-19 שקלים.

סן ברנרדוס כריסמס אייל

סמיקלאוס – מבשלת אגנברגר הוקמה באוסטריה בשנת 1681 בתוך טירה עתיקה שנבנתה כבר במאה העשירית. סמיקלאוס היא בירת הלאגר החזקה ביותר בעולם והיא מיוצרת בכל שנה ביום אחד בלבד. במבשלה ממליצים ליישן אותה ולכן גם מציינים את שנת הייצור על התווית. אנחנו בעד לשתות כבר עכשיו. כבדה ועשירה, היא מפנקת בטעמים בולטים של שוקולד, פירות יבשים וטופי. בירת קינוח ששווה לתת לה צ'אנס אחרי האוכל. 14% אלכוהול. מחיר מומלץ: 25-28 שקלים.

סמיקלאוס

1488 – בירה שמיוצרת תוך שיתוף פעולה עם מזקקת הוויסקי טוליברדין (בחו"ל שווה לחפש אחר הסינגל מאלט של טוליברדין בפיניש של חביות סוטרן). היא מיוצרת ממאלט אשר עבר תהליך ליתות במזקקה ולאחר הבישול היא מועברת לחביות משומשות ששימשו ליישון וויסקי. טעמנו בירה עוצמתית שרוחו של וויסקי טוב מרחפת מעליה. 7% אלכוהול. מחיר מומלץ (330 מ"ל): 21 שקלים.

בירה 1488

פלורידה בלק סטאוט – ממזקקת בלק וולף הסקוטית, מבשלת קראפט לא גדולה אבל מוערכת, טעמנו בירה שחורה כהה לגמרי במרקם רך שליטף את הלשון. כמיטב מסורת הסטאוט, בולטים פה טעמי שוקולד מריר, קפה ושעורה קלויה. הסיומת הפתיעה עם רמזים לעישון. 4.5% אלכוהול. מחיר מומלץ (לבקבוק של 500 מ"ל): 27 שקלים.

בלאק סטאוט

דולציס 12 – מבשלת ריגלה הבווארית קיימת כבר מהמאה ה-14 אבל לאחרונה החליטה להתרענן ויצרה שיתוף פעולה בין הברומאסטר שלה, פרנק מולר, לבין סומלייה הבירה סבסטיאן פרילר ריגלה, שהוא נצר לשושלת המבשלה. שיתוף הפעולה הניב בירות מהוקצעות ומעניינות ששווה להכיר. את החודשים הקרובים תהלום הבירה הזו, שהיא זהובה בסגנון בלגי, עשירה בחיטה, שיבולת שועל ודבש. היא מתיישנת 12 חודשים במבשלה על שמרים טראפיסטים שמעניקים לה מורכבות וסיומת ארוכה. תלווה היטב המבורגר עם גבינה מותכת או כריך פורקטה פריכה. 11% אלכוהול. מחיר מומלץ: 36 שקלים (660 מ"ל).

נוקטוס 100
דולציס 12

נוקטוס 100 – בירה בסגנון אימפריאל סטאוט. כמקובל בז'אנר, היא עשירה וסמיכה, מיוצרת עם שמרי אייל איריים ומציגה מורכבות נעימה, שתפתיע גם שתייני בירה ותיקים. סיומת של שוקולד וקפה הופכת אותה ליופי של תוספת לקינוחי שוקולד. 10% אלכוהול. מחיר מומלץ: 36 שקלים (660 מ"ל).

רובוסטוס 6

רובוסטוס 6 -  לכאורה כולה בירת פורטר אבל  איזו פורטר. טעמנו בירה בצבע קפוצ'ינו, שמכילה תערובת של 6 סוגי לתת. כל אחד מהם תרם משהו והתוצאה מספקת טעימה רבת רבדים. ראש הקצף חמקמק אבל תחתיו מסתתרים טעמי טופי והדרים, דבש וצימוקים, ערבוביה שמחה עד לסיומת שוקולד. 5% אלכוהול. מחיר מומלץ: 36 שקלים (660 מ"ל).

וילדע חייע סלק – לבירה החדשה שתצחיק אתכם קוראים "וילדע חייע". מה שהתחיל כפרוייקט גמר בלימודי עיצוב (עם עיצוב דמויות מן השטייטל וחיבורן לכדי להקת כלייזמרים דמיונית) נגמר בכמה בירות עם שמות מצחיקים וביצוע מוצלח. אהבנו במיוחד את פניה אסתר שטרוימן שהיא בירת בלונד אייל מתובלת בסלק. הסלק מעניק לה צבע סגלגל ייחודי וטעם אדמתי עמוק. היצרנים מזהירים שבחשיפה לאור הצבע הסגול ייעלם ומבקשים שתשאירו אותה לבד בחושך. 4.6% אלכוהול. מחיר מומלץ: 16 שקלים לבקבוק.

וילדע חייע סלק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו