בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טיול סתיו טעים להרי ירושלים

סוף השבוע שבפתח עם מזג האוויר הנעים מזמין יציאה לטבע ובדרך לשתות ולאכול משהו. בין מבשלות הבירה, המסעדות והיקבים מצאה ליבי שפרלינג שלושה אוצרות שכדאי להכיר

2תגובות
ארוחת בוקר בהמטבח של רמה
באדיבות המקום

באחד מימי שישי האחרונים, הותרנו את מטלות השבוע החולף מאחורינו ויצאנו לאזור הרי ירושלים. מזג האוויר הסתווי והנוף המתחלף בדרך גרמו ללב להתרחב ופתחו את התיאבון, כדרכם של מסעות קטנים שכוללים מכונית ואמתחת ריקה, לקלוט את האוצרות שעוד ייאספו בה. רצינו לפקוד את מבשלות הבירה הקטנות והרבות שבאזור, לטעום בירה טרייה, אלא שאז הציעה מישהי לטעום דווקא סיידר אלכוהולי שהוא סתווי יותר והטיול תפס כיוון אחר.

באסטר'ס – משפחת נילסון האמריקאית עשתה עלייה לפני מספר שנים מארה"ב, ומאז מצאו עצמם האב דני והבן מתיו מבשלים סיידר להנאתם. התגובות הנלהבות של החברים וההתקהלות הגדלה סביב הדוכן הקטן שהיו מקימים בפסטיבלי בירות ויין, גרמו להם להגדיל את הייצור ועם הזמן גם להרחיב עוד את המגוון. במרכז המבקרים של המבשלה שווה לעצור ולטעום סיידר טרי המופק מתפוחים אוסטרליים.

"תפוחים אוסטרליים?", אני משתוממת. כן", מסבירה לי פם נילסון, אם המשפחה. "סיידר אוהב יציבות. והתפוחים מרמת הגולן שניסינו לעבוד איתם בהתחלה הניבו בכל פעם תוצאה קצת שונה. אי אפשר לסמוך עליהם ומצאנו שהם פחות מתאימים לסיידר. התפוחים האוסטרליים מתוקים במידה, עסיסיים מאוד ומספקים את הסחורה כל שנה מחדש, נותנים את אותו הטעם, שזה מאוד חשוב לנו".

בבאסטר'ס תמצאו סיידר יבש מסורתי, כלומר יבש וחמצמצץ, פריך על הלשון כמעט כמו שמפניה טובה (6.7% אלכוהול) וכן סיידר מתוק שהוא קליל ופירותי, חנפן וכיפי (4.8% אלכוהול). כל הסיידרים במקום עשויים ממיץ תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר והם ללא גלוטן. טעמנו גם לימונדה אלכוהולית שהייתה מתוקה מדי ופחות התחברנו אליה. אל תוותרו על המהדורה המוגבלת של סיידר ספייסד שהוא סיידר תפוחים בתוספת דבש, קינמון, ציפורן ושאר תבליני חורף (4.8% אלכוהול). התבלינים הופכים אותו לסיידר אוכל מובהק וכזה שיחמיא לקדרות טלה עשירות וצלעות. לאחרונה החלו גם לזקק שם תזקיקים איכותיים ובהם וודקה, עראק, ויסקי מונשיין וספייסד רום, שבעינינו הוא המוצלח מכולם. במקום נמכרים גם קיטים לבישול סיידר בבית.

באסטר'ס, א.ת נוחם – שורק, בית שמש. 054-6381106.

הסיידרים של באסטר'ס
באדיבות המקום

יקב נבו – יקב נבו הוא יקב משפחתי קטן שהוקם בשנת 2002 במושב מטע שבהרי יהודה. בסמוך ליקב, נטוע הכרם המשפחתי, ממנו מפיקים את הזנים קברנה פרנק, מרלו ופטי ורדו, אולי הזנים המזוהים ביותר עם האזור. איריס ונבו חזן מציעים בימי שישי סיור מעניין ביקב הקטן ובו סיפורו של המושב, סיפורה של המשפחה, הצצה אל מרתף נטוש שהפך חדר חביות וכן טעימת גבינות ויין. אנחנו טעמנו ויונייה ורוזה מבציר 2014, שממחישים את הראש של נבו, היד הטובה והתעוזה שמובילים ליין חוצפני. קברנה סוביניון 2012 הוא עסיסי ובעל צבע בורדו עז אבל זה עוד כלום לעומת המרלו. מרלו 2012 שלו נבצר בכל שנה מאותה החלקה, הוא עוצמתי ועשיר. בלנד 2012 הכיל קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו שזכו ליישון ארוך בחביות צרפתיות, הוא יין מלא ועגול, זורח פירות אדומים וכזה שייטיב להתיישן. האדומים יקרים למדי, מחירם החל מ- 150 שקלים אבל לזכותם ייאמר כי מדובר ביינות לא שגרתיים. הטרואר האזורי, היישון הארוך בחביות צרפתיות חדשות ממיטב החבתנים וכישרונו של היינן, כל אלו חברו לטעימה שהיא מתפרצת ועסיסית, יינות לרוץ איתם למרחקים ארוכים וליישן לאט, גם בבית. עד לביקורי ביקב, לא שמעתי על יקב נבו ולא הכרתי אותו. ללמדך שמתחת לרדאר, מסתתרים יקבים משפחתיים קטנים, שכיום כבר מופק בהם יין מקצועי נהדר, שיש לצאת ולגלותו.

יקב נבו, מושב מטע. היקב כשר. ביקורים בתיאום מראש. 052-6071780.

קוקטייל עשבי בר במטבח של רמה
אביב נווה

המטבח של רמה – מסעדת farm to table אמיתית ששוכנת ביישוב נטף ומציעה בראנץ' סופשבוע כיפי שבו שלל צלוחיות, שהן ביטוי נעים למטבח המקומי. תפגשו פה הרבה עשבים מההרים, ירוקים, גבינות עיזים מקומיות וירקות. שווה ללכת על ארוחת טעימות שכוללת לחם פוגאס אפוי בטאבון, חומוס סלק ייחודי, חציל קלוי עם שקדים, עגבניות ושמן פפריקה, סלט עלים ירוקים, פירות טריים ופיסטוקים קלויים, ביצה "מושלמת" על פורטובלו וגבינת עיזים וגם צלחת גבינות עיזים, פטה כבדים קריספי, מאפה סינייה בטאבון ועוד אוצרות. לחורגים מהדיל שווה להתמקד בדגים נאים או קבבוני דגים ובטטה וכן במגש שרקוטרי שכולל, בין היתר, שייטל צרוב, חזה ברווז ופילה טלה. אל תוותרו על הקוקטיילים שהם עונתיים ויצירתיים ולמרות שכל אחד מהם מכיל שפע מרכיבים טריים, הם מצליחים להישאר מדויקים, הודות לסירופים ולתמציות הביתיות הנרקחים במקום מדי יום.  אהבנו מאוד קוקטייל על בסיס קוניאק עם מיץ אפרסמון, מרגריטה רימונים שעל שפת הכוס שלה ריקדו כמה סוגי פלפלים, סנגריה וכן את המשתלה – קוקטייל עשבוני רב שכבות. מתקדמים ייהנו מאוד מקוריאנדר פיקנטי ומרטיני אגסים.

המטבח של רמה, נטף. המסעדה פתוחה רק בסופי שבוע ויש להזמין מקום מראש. 02-5700954.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו