בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנקודה הכי טובה בתל אביב לשתות בה קוקטיילים

המרחב הקטן שבין מסעדת לה אוטרה הלטינית לבר הקוקטיילים - אימפריאל, הפך בשלוש שנים האחרונות למקור השראה בכל האמור לדרך בה משלבים אלכוהול עם אוכל

9תגובות
בן יוסטר

האימפריאל החל אמנם כבר זעיר בתוך מלון צדדי נחבא אל הכלים, אך מאחורי דלת הקסמים שלו הסתתרה החל מהרגע הראשון מהפכה עיקשת ועקבית בכל מה שידענו עד אז על קוקטיילים. שלושת השותפים עבדו משך שנים כברמנים בפאבים העסוקים בעיר ואט אט פילסו את דרכם לעמדת מנהלי הבר ואז גם למיקסולוגים.  

אין ספק שהם יצקו תוכן חדשני בישראל, שתורת המיקסולוגיה עוד הייתה לה כמעט זרה לפני שלוש שנים. מיקסולוג הוא כמו שף, תפקידו לעשות פלאים עם חומרי הגלם הפרושים לפניו. ללהטט פירות טריים, מיצי פירות, תמציות ועשבים ולרקוח אותם, יחד עם שימוש במשקאות אלכוהוליים שונים לכדי שלם הרמוני, כזה העולה על סך חלקיו. נאמנים למה שראו בטיוליהם בעולם ובביקורים בברים בבירות העולם, שם אסכולת הקוקטיילים התפתחה אף היא מאוד בשנים האחרונות, הם תרגמו את הידע שלהם לפרקטיקה יומיומית, במסגרתה רקחו מדי יום תמציות סודיות, השרו תבלינים, אגוזים וצמחים שונים באלכוהול וכן הכינו סירופים מרוכזים.

הרצינות שלהם ניכרת אפילו בסוגי הטוניק המוגשים במקום, שהם מהנחשבים בעולם כיום ולא עוד טוניק מתוק להחליא כמו ששתינו עד לפני כמה שנים. משקה שמרכיב שני שליש מהקוקטייל שלך חייב להיות לא פחות ממעולה.  הם השכילו לבנות תפריט קוקטיילים מורכב ויצירתי, עמוק וחדשני, אך יחד עם זאת נגיש. במיוחד הצליחו להנגיש אותו לקהל שפקד את המקום באמצעות שירות קשוב ורגיש והשאלה הנצחית "באיזה מקום בעולם בא לך להיות עכשיו" ?, שהרי זו כל התורה כולה. קוקטייל טוב, כמו מנה מנצחת, הוא תמצית מזוקקת של זיכרונות וחוויות, מאגד בתוכו כמיהה ותענוג של הרגע.

עד מהרה הפך הבר הקטן ברחוב הירקון אבן שואבת לברמנים מכל רחבי העיר והארץ, שנהגו לסגור בו משמרות מפרכות או לבלות את הערב בהתבוננות שוטפת בפעולת המייסדים, מעין כיתת אמן, אם תרצו. בתל אביב כמו בתל אביב, בה השפעות ניכרות מהר מאוד וזולגות לצדדים, החלו לצוץ בעיר עוד ועוד ברים שמיצבו אף הם את הקוקטיילים במרכז הבמה ורק מסביב משקאות אחרים. התופעה הלכה והתרחבה עד שתוך פרק זמן קצר זכו הקוקטיילים מנישה קטנה בתפריטי המשקאות לתפריט מיוחד משלהם ולפתע צצו בבאר שבע ובחיפה, בירושלים , קריית חיים ובמקומות נוספים בארץ ברים ובמרכזם קוקטיילים שלא מביישים את מקור ההשראה. העובדה שבמהלך שלוש השנים שחלפו, אנשי האימפריאל, כמו גם הבר עצמו, גרפו שלל פרסים ראשונים בתחרויות נחשבות ברחבי העולם, רק תרמה להילה סביבו. כל אלה, בצירוף מטבח קטן שמוציא אוכל קטן ומהודק, רענן ומגרה, בהשראה אסיאתית, קנו לו קהל אוהדים מושבע.

אימפריאל
בן יוסטר

ההרחבה היתה מתבקשת ולא בוששה לבוא, לא במקום אחר בעיר, אלא במרחק של כמה מטרים. מסעדת "לה אוטרה" נפתחה בקיץ האחרון בגב של מלון אימפריאל התל אביבי, אחות קטנה שמתנהגת כמו אחות גדולה לבר הקוקטיילים המדובר. אל קבוצת השותפים שיצרה את האימפריאל, גלעד לבנת, בר שירה ודרור אלתרוביץ' הצטרפה שחקנית החיזוק מלי לב, מי שהתגוררה משך שנים בניו יורק וניהלה בין היתר את המסעדות פסטיס ובודקאן.

לה אוטרה היא מסעדה בהשראה קריבית מקסיקנית ולהקמתה קדם מסע שורשים מעמיק של אלתרוביץ' ולב במקסיקו. הם אכלו משך שבועות עשרות מנות מהמטבח המקסיקני, החל מאוכל רחוב לוהט בדוכנים צדדיים, מנות בוערות בשווקים ועד למסעדות מכוכבות מישלן ממש. גם עיצוב המקום ספג השראה מאותו מסע ולא תמצאו פה צבעוניות מוגזמת טובלת בקיטש, כפי שהפך לנורמה בגל המסעדות הלטיניות שפקד את הארץ. להיפך. אם כבר מקסיקו, אז נדמה שהמקום עוצב דווקא בהשראת יום המתים המקסיקני או תרבות הוודו העתיקה. יש פה אפלוליות נעימה, גולגולות עץ קטנות על הבר ודלת כניסה כהה וכבדה שאחריה עולם של מסתורין ואלכוהול מצוין.

כיאה לבית המדרש שמעבר לקיר, גם כאן עשו הרבה כבוד לבר. הבר של לה אוטרה מתמקד בשלושה ספיריטים שמי שאוהב אחד מהם, בדרך כלל עף גם על האחרים. תמצאו פה מבחר נאה של סוגי רום, גם מתיישנים ויוקרתיים במיוחד, טקילה איכותית מסוגים רבים שלא ניתן להשיג כרגע בארץ ומסקל, משקה מקסיקני שפחות מוכר עדיין בישראל, המיוצר מליבת צמח האגבה שעוברת יישון והתססה. אלו מהווים בסיס רחב לשלל קוקטיילים יצירתיים, שמתהדרים מצדם בפירות טריים, תמציות, אבקות, ביטרים וסירופים מתובלים שבתוכם עברו שלל רכיבים אקזוטיים השרייה ממושכת. כצפוי, בולטים פה אננס, קוקוס, גויאבה, ליים, תפוחים ירוקים, מנגו ואפרסקים. גם הבר, כמו המטבח, הוא עונתי, תזזיתי ומשתנה עם עונות השנה וזמינות חומרי הגלם בשווקים.

אימפריאל
בן יוסטר

כבר עם פתיחתה ביולי האחרון ביססה לה אוטרה מטבח קריבי לטיני מעניין. עכשיו עולים שם כיתה עם תפריט קיץ חדש. מתוכו טעמנו סביצ'ה דג ים ברוטב לצ'ה דה טיגרה אדום עם אבוקדו, עגבניות, אשכולית וזרעי קמומיל, סלט שרימפס קריבי צרוב על הגריל שמככבים בו גם שומר, קולורבי, סלרי, אשכולית ופומלה ברוטב צ'ילי חלפיניו ליים. עוד במנות החדשות טאקו בקר מפורק, טאקו דג ים בטמפורה של צ'ילי, שמנת חמוצה, כרוב אדום ואדובה צ'יפוטלה סלק. שווה במיוחד להגיע לפה במיוחד בשביל מנת התמנון, שהיא מהמצטיינות בעיר כרגע ובה תמנון פיקנטי, לצד צ'וריסו לבן, תפוחי אדמה, ארוגולה וקרם שעועית לבנה. יש אפילו מעורב מקסיקני שבתוכו כבדי עוף ולבבות עם עגבניות ובצל בגריל ברוטב צ'יפוטלה ויין אדום ליד שמנת חמוצה.

אל המטבח נכנס בחודשים האחרונים שף קרלוס סלומון, יליד מקסיקו שעבד גם במסעדות נחשבות בפרו וברזיל וידו הטובה מוציאה פה מנות סופר רעננות, חורקות טריות וחריפות. זהו מטבח אותנטי ונאמן למקור. כמו שבית תאילנדי למטבח התאי, כך לה אוטרה למטבחים הקריביים – לטיניים מהצד החם של העולם. לא מתחנפת, לא מציעה אדפטציות שופעות סוכר. פה הולכים על הסיפור האמיתי. זה לא אומר שהמטבח איננו סובלני למי שאוהב פחות חריף, לא חבר של כוסברה או טבעוני. גם אלו ימצאו פה שלל מנות שיערבו לחכם.

מתפריט הקוקטיילים שווה לשים לב להמינגווי דקירי שכולל רום, ליקר מרסקינו, אשכולית אדומה וליים, לפיסקו פונץ', לפלמינגו הקפוא ולגויאבה לאבה. אוהבי ספיריטים נקיים יעריכו מאוד את הצעת הפלייטים שמאפשרת טעימת רוחב מרחיבת אופקים של רום או טקילה, כמו שלא הכרתם. ויש גם האפי האוור משתלם. כל יום, בין השעות 18:00-20:00 כל הקוקטיילים, הבירות וכוסות היין, נמכרים בחצי המחיר (כך גם ב'אימפריאל' הצמוד, גם בשישי-שבת).

עכשיו שתי הישויות הללו מאחדות כוחות בחגיגת יום הולדת. ביום ראשון הקרוב, 21.2, יחגוג האח הבכור, האימפריאל שלוש שנים למהפכת הקוקטיילים וברוח המקום - בהגשה תיאטרלית. במסגרת חגיגות יום ההולדת ייערכו תחרות בין מתכוני קוקטיילים שהגו מייסדי הבר לבין כאלה שרקחו במרוצת השנים ברמנים מוכשרים שעבדו שם.

בר האימפריאל ומסעדת לה אוטרה. רח' הירקון 66, תל אביב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו