בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"דאבל סטנדרט" הוא בר קוקטיילים חדש שהולך עד הסוף

"דאבל סטנדרט" הוא מקום חדש של אנשי האלכוהול יובל סופר ויותם שילה המציע קונספט ראשון מסוגו: חנות לברמנים הביתיים ביום ובלילה בר קוקטיילים חורג מהשגרה, עם תפריט אוכל של השפית סבינה ולדמן

5תגובות
יותם שילה ויובל סופר מהבר דאבל סטנדרט
אסף קליגר

לאחר שמהפכת הקוקטיילים בישראל כבשה בשנים האחרונות כל חלקה טובה המשתרעת מבאר שבע דרך ירושלים ומרכז תל אביב ועד חיפה, נראה כי הגיעה העת להעלות על נס גם את כישורי המיקסולוג הביתי, זה שמעוניין להרשים את החברים או לנפק משקאות פתיחה מפנקים בראשיתה של ארוחת ערב ביתית, סביב השולחן בסלון.

רוצים לקבל כל טור של ליבי שפרלינג ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

דאבל סטנדרט, בר קוקטיילים חדש שצפוי להיפתח השבוע בתל אביב, ישמש בשעות היום גם כחנות לממכר חומרי גלם ואביזרים לברמן הביתי, כזאת שתיתן בידיכם כלים לשחזר את מופע הלהטוטים הצבעוני גם בבית ותנגיש עוד את מה שאנחנו מוצאים כיום בעיקר בברים מתמחים.

יובל סופר ויותם שילה, הם אנשי אלכוהול מובהקים שבעברם ניהול ברים ועבודה צמודה מאחורי הבר (שילה), כמו גם התמחות בברי הקוקטיילים המובילים בניו יורק ואפילו עבודה רציפה בפסטיבל הקוקטיילים הגדול שמתקיים בניו אורלינס לצד ייעוץ ובניית תפריטים לברים ולמסעדות (סופר). בפגישה איתם מתגלים שני אנשים נעימים וצנועים, על אף הרזומה המרשים, שמתהדרים כרגע בעיקר בענווה.

אז מה, עוד בר קוקטיילים ? לא די לנו בהם כבר?

סופר: "ממש לא, ראשית אנחנו חנות שרוצה להנגיש קוקטיילים להמונים ובלילה אנחנו בר שעושה דברים שבאים מהבטן ומהלב. צריך להבין, כשאני עושה ייעוץ למקומות בבניית תפריט קוקטיילים, אני כל הזמן מתאים את עצמי לקו של המקום, לקונספט ובעיקר לאילוצי התקציב, בואי נודה. במקום החדש אנחנו זה הקונספט".

שילה: "החנות פה היא ליבו של העסק והבר יאפשר ליצור ולייצר סדרות של מיקסרים באיכות מעולה שימכרו הביתה ויעניקו מענה שלם, ממש כמו בקוקטייל בר. נתחיל עם כמה קוקטיילים קלאסיים כמו נגרוני, וספר, רוב רוי או Cubed old fashioned, שהוא משקה שיש לו גרסה של ויסקי שיפון, קוניאק ורום עם סירופ של 48 שעות על בסיס ברבן ותבליני חורף, יופי של דבר".

קיט קוקטייל דאבל סטנדרט
אסף קליגר

מה עוד תציעו מעבר לקוקטיילים כמעט מוכנים ברכישה מוזלת?

סופר: "אנחנו עובדים על סדרה של סירופים ביתיים, סופר איכותיים, לא התמציות נוטפות הסוכר שאנשים מכירים מהמדף המסחרי. אלא הוויה הרבה יותר מדוייקת ומדייקת, סירופים של גרנדין, פלרנום (סירופ מתובלן ועז טעם שמשמש בסיס לקוקטיילים רבים מסוג טיקי – ל.ש.), סירופים של אגוזים שונים כמו פיסטוק, לוז או פסיפלורה טרייה. אנו משתדלים לשתף פעולה עם מגדלים מקומיים וחקלאים ולקחת תוצרת שהיא כמה שיותר טרייה ועונתית".

שילה: "החנות תציע גם מגוון גדול של אביזרים להכנת קוקטיילים, כוסות מיוחדות, קנקני ערבוב, כפיות ובמיוחד ספרות מכל העולם. בישראל אין כמעט ספרים על קוקטיילים ואנחנו נביא ספרות מרתקת באנגלית שתיפתח לאנשים את הראש ותציע עוד דרכים לשתות וליהנות. בכלל אני חושב שהחנות תספק הרבה השראה למתעניינים בתחום".

אתם לא מרגישים שהשוק רווי? שלא נותר עוד מה לחדש?

שילה: "אני חושב שתמיד יש עוד מה לחדש וכמה שלא התקדמנו, תמיד יש לאן לשאוף. גם מעבר לים החיפוש המתמיד אחר טעמים חדשים ורעיונות מקוריים לא פוסק. אנחנו למשל שואפים לשתף פעולה עם יצרני אלכוהול בוטיקיים כמו מזקקת הויסקי של "מילק אנד האני" או הביטרים של "מזקקת יוליוס" לצד אחרים וזה לבדו מציע לאנשים רובד טעמים חדש".

סופר: "החלומות שלי הם בטעמים. אני הולך לשחק עם טעמים שאנשים פוחדים מהם. אדמתיים, מעושנים, טעמים אגוזיים עזים, דברים פחות נגישים כמו שילוב של שום- שמיר בקוקטיילים. דברים שאנשים חששו להכניס למסעדות שלהם, לא העזו ופה אנחנו יכולים ללכת איתם עד הסוף. או למשל בטכניקות, יש טכניקות שתמיד רציתי וזה תמיד היה יקר מדי לעשות ופה נוכל ליישם את השיגעונות שלנו".

אילו הפתעות צפויות לנו?

שילה: "ראשית, ההכשרה של הברמנים. אנשים עברו פה מחנה אימונים מפרך של שעות משך כל יום משך למעלה מחודש והם הוכשרו לתת שירות מעולה ולייצר קוקטיילים מפתיעים, מגרים ומקוריים, אני עצמי הבטתי מהצד ונדהמתי לראות כמה יובל מחדש לי ומרחיב את אופקיי, אחרי שנים בתחום".

סופר: "אנחנו מתכננים גם קוקטיילים מיוחדים שיימזגו היישר מחביות קטנות, ביניהם קוקטיילים מוגזים, ג'ין אנד טוניק ייחודי שלנו ואפילו מעין וריאציה שלנו על פימ'ס (משקה אנגלי קייצי ומרענן מבוסס ג'ין ותערובת עשבים סודית – ל.ש.)".

על צד האוכל אמונה השפית סבינה ולדמן (משחקי השף) שבנתה למקום תפריט שעושה כבוד לאלכוהול וכולל ביסים מושחתים כמו קרוסטיני חמאה ובוטרגו, סשימי דג ים על סום טאם, שורש סלרי ולביבת אורז דביק, ביצה סקוטית עם פודינג לחם ואווז מעושן, צלע טלה בקראמבל חרדל עם קרם תרד וגראטן תפוחי אדמה, פורק בלי (בטן חזיר) בקרמל רום ואניס, מוגש בבאן עם סלט מלפפונים ואצות.

דאבל סטנדרט, דיזנגוף 247, תל אביב. שעות פתיחה: חנות 11-18, בר החל מ- 18.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו