האירוע שחובבי הוויסקי לא יכולים להפסיד

הכינו את הגרון: התערוכה היוקרתית של מגזין הוויסקי הבריטי תגיע לארץ ליומיים ותציע לונה פארק לחובבי המשקה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תערוכת הוויסקי
תערוכת הוויסקי של השנה שעברהצילום: לירן קמינר

לפני כ- 15 שנה ייסד המגזין הבריטי הנחשב 'ויסקי מגזין', אירוע מכונן שנקרא 'ויסקי – לייב'. שם, רשמי הטעימה היבשושיים שמוכרים לכל קורא ביקורות יין או אלכוהול, התעוררו לחיים וקיבלו צבע בלחיים. דוכנים של יצרני ויסקי, יבואנים ומזקקות, חברו לחגיגה של טעימות והדרכות. לאחר שהפך למסורת בלונדון, ניו יורק, סידני, שיקגו, טוקיו ועוד, מגיע הסבב לתל אביב בפעם השלישית (ב-29-30 ביוני).

כמו בעולם, כך גם בארץ - ויסקי לייב מציע למבקרים אפשרות לטעום בערב אחד (או שניים) שלל גדול של מותגי ויסקי שונים, במנעד רחב. באירוע הנוכחי יציגו יבואנים גדולים וקטנים תוויות מרחבי העולם ויתאמצו להכיר לקהל הישראלי מותגים פחות מוכרים, מהדורות מוגבלות, כמו גם סדרות ייחודיות שזכו לביקבוק מיוחד עבור האירוע. מעבר לטעימות והרחבת היריעה בכל הקשור לייצור ויישון ויסקי, התערוכה מספקת גם הזדמנות לטעימות רוחב עם נציגי המזקקות או שגרירי המותגים.

תומר גורן, מנהל מקצועי של התערוכה, מה חדש השנה?

"השנה הלכנו על דברים מאוד מיוחדים ויש מבחר של דברים פחות מוכרים מהעולם, כמו גם של ויסקי מאזורים פחות מסורתיים, על גבול האקזוטיקה ממש. בנוסף, יש מתחם מיוחד שבו אספני ויסקי יציעו טעימות מבקבוקים מאוד מאוד מיוחדים ויקרים, מן הסתם גם מבוגרים מאוד. אז נכון שטעימה תגזול יותר מקופון אבל גם ארבעה קופונים, שערכם 24 שקלים, שמאפשרים לטעום ויסקי בסדר גודל כזה. אני חושב שלרוב האנשים זו תהא חוויה נדירה, אולי חד פעמית ובטח ובטח שווה לכל נפש, ביחס לאיכות ולייחוד. מעבר לכך, השנה מציגים הרבה יבואנים, שרוצים גם למכור, כך שבמתחם תהיה חנות ויסקי שתציע אביזרים ומזכרות, לצד הרבה מאוד בקבוקי ויסקי במחירים מאוד תחרותיים".

תערוכת הוויסקי
חפשו דווקא את המותגים הקטנים והפחות מוכריםצילום: לירן קמינר

אך לא רק בטעימות ויסקי עסקינן, שכן התערוכה מספקת הזדמנות טובה לחובבי הז'אנר להעמיק את הידע שלהם בתחום, בעיקר בסדנאות: אחת אודות ויסקי אירי, אחרת היא סדנה של המזקק הישראלי תומר גורן אודות השפעת החביות בתהליך הייצור, סדנה שלישית היא על ברבן, הלא הוא ויסקי אמריקאי בה יטעמו גם ויסקי שזוקק בכמויות קטנות במיוחד ויושן בחביות קטנות יחסית, לצד טעימות ויסקי בני 12 עד 21 שנים מהמזקקות דלמור וג'ורה. סדנאות נוספות תגענה ממזקקת ארדבג השוכנת באי איילה וממזקקת טומינטול השוכנת בספייסייד. יש לציין כי מארגני התערוכה הצליחו להביא השנה נבחרת מכובדת של שגרירים ומומחים בתחומם מרחבי העולם. רוב הסדנאות מתקיימות בשפה האנגלית ומחירן 35 שקלים.

שווה לחפש בתערוכה אחר סוגי ויסקי פחות שגרתיים ממקומות פחות מסורתיים וכן להתנסות בפינישים השונים. פיניש הוא כינוי לחבית האחרונה בה מיושן הויסקי, זאת שמעגלת אותו ומעניקה לו את טעמיו הסופיים. בשנים האחרונות נעשה שימוש נרחב בחביות של שרי, פורט, יינות קינוח כמו סוטרן או אפילו חביות ששימשו קודם ליישון אמרונה או יינות נחשבים אחרים. מזקקת גלנמורנג'י, שידועה בסדרת הפינישים שלה, תציע בתערוכה סדנת טעימות שתכלול אפילו טעימות של הויסקים הגבוהים קומפנטה וסיגנט.  

תערוכת הוויסקי, בן אביגדור 22, תל אביב. פרטים נוספים באתר -  Whiskylive.co.il.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ