דרינק באישור הרבנות: מה תשתו בפסח?

כשמדברים על פסח לא בדיוק חושבים על קרחנה, אלא אם כן אתם מאלה שמפרקים לבד את כל היין בליל הסדר. מרגישים שחוקי הכשרות מגבילים לכם את הכבד? בדקנו בשבילכם אילו משקאות כשרים לחג, כדי שתוכלו להמשיך לחגוג עם הטיפה המרה

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בקבוקי וודקה
ברוך בורא תפוחי האדמה. וודקהצילום: דניאל צ'צ'יק
עכבר העיר

חג החירות מגיע מיד אחרי פורים השיכור, ובכל מה שקשור לטיפה המרה - יצא לפסח שם רע ללא כל סיבה מוצדקת. זה נכון שכשחושבים על אלכוהול כשר לפסח נזכרים בבחילה - שנים של יין פטישים זול הותירו את עם ישראל בטראומה חמורה מזאת של 40 שנה במדבר. אבל אנחנו ב-2019, ושוק המשקאות התפתח בארצנו הקטנטונת, כך שהיום ניתן למצוא סוגים רבים ומגוונים של אלכוהול איכותי, תוצרת כחול-לבן ברובו (קראתם נכון, ישראלי איכותי) המאושר לשתייה בפסח על ידי הרבנות. אז שלא יצא לכם האוויר מהמפרשים, גם החג הזה הולך להיות שיכור. לא נותנים לכבד לנוח, מתחילים.

» פסח 2019 - המדריך המלא לחג
» מצפון עד דרום: כל טיולי פסח
» כל פסטיבלי המוזיקה שמחכים לכם
» אירועי האמנות של פסח
» 
מסיבות פסח שוות במיוחד

ליוצא הקיבוץ: ערק נסיך

האניס מוכר כאחד המשקאות הקלאסיים לימי הפסח. את הערק מייצרים מהתססה וזיקוק של ענבים או תמרים ותיבול הנוזל באניס. בארץ יצרנים רבים של ערק מקפידים במפעליהם על נושא הכשרות, ולכן קל למצוא סוגים שונים של המשקה עם אישור רבני לשתייה גם במהלך החג, למשל: אמיר הארק, אלוף הערק וערק עלית. בתוספת מיץ אשכוליות או לימונדה הם יעבירו לכם את החג בשלום, או שלא, תלוי כמה תשתו. אם ברצונכם לגוון נסו את ערק 'ירושלמי' שהוא ערק ביתי בטעם תמרים או תאנים, וגם הוא כשר למהדרין. לרוויה.

ערק עלית
המשקה השקוף שיציף לכם את הדם באניס. ערקצילום: דניאל בר און

מרוסיה באהבה: וודקה

פעם היו מכינים וודקה מתפוחי אדמה, אבל זה היה פעם. היום כמעט כל וודקה שתצליחו להגות את שמה היא חמץ, כיוון שבתהליך הכנתה מתססים ומזקקים דגנים. בכל זאת ניתן למצוא בשוק וודקה שעשויה מחומרים כשרים לפסח כענבים, מולסת קני סוכר ותפוחי אדמה. בתעשיית האלכוהול עשויים להתווכח האם זו בכלל וודקה, אבל לרבנות אין ספק כי זהו לא חמץ. את החג הזה תוכלו למלא בבקבוקים דוגמת וודקה קגלביץ', Tropical PASSOVER, טראמפ, או סארוס. זה לא משנה עם מה אתם מערבבים עם הוודקה שלכם, רדבולים למיניהם או קרנבריז, תקנו הרבה מהם - בחג הזה הוודקה תתן בראש.

בקבוקי וודקה
ברוך בורא תפוחי האדמה. וודקהצילום: דניאל צ'צ'יק

הדג'סטיף האיטלקי: לימונצ'לו

בארץ המגף נוהגים לשתות אותו אחרי כל ארוחה, אבל בארץ הקודש המשקה הזה הוא פשוט עוד דרך מעולה להשתכר. קל מאוד להכין אותו בבית, אבל אם אתם בווייב עצלני - ליקר הלימונים האיכותי של 'וילה מאסה' נושא בגאווה על בקבוקו המעוצב את חותמת הכשרות, וצ'ייסר קפוא של הליקר המתוק חמוץ הזה, ילווה באופן מושלם את הקומפוט המסורתי של ליל הסדר.

לימונצ'לו וילה מאסה
יעזור לכם לעבור את הסדר בשלום. לימונצ'לו וילה מאסהצילום: באדיבות הכרם משקא

לשתיין האמיץ: Y Chilli

אחד החידושים המקוריים והמעניינים בתחום המשקאות הגיע משני חבר'ה ישראלים שהשתעשעו להם עם אלכוהול, תבלינים, והרבה צ'ילי. הם הצליחו לרקוח ליקר חריף וטעים בעל ארומות של קינמון, פלפל, והרבה צ'ילי שיחרוך לכם את החך וישכיח כל זכר מהטעם הקשוח של הגפילטע. את ה-Y שותים בשוט או צ'ייסר, כשהוא קפוא לחלוטין. מומלץ לשמור בקבוק בפריזר לשעת חירום, למקרה שהדודה מביאה רגל קרושה, או לתת כמתנה את אחד הבקבוקים החריפים האלה.

Y Chilli
לא סתם קוראים להם משקאות חריפים. Y Chilliצילום: באדיבות Y Chilli

טובישבט הגיע, חג לשיכורות: טובי 60

המשקה החמצמץ שעשוי מחומרים טבעיים ובעל טעם לימוני-מריר-חמוץ, נוצר בחיפה והוא טוען לכתר כמשקה הלאומי של ישראל. טובי 60 הוא משקה אלכוהולי שפותח ומיוצר בארץ והוא מייצג אותנו בגאווה בארה"ב, גרמניה, הונגריה, שוויץ, נורבגיה אוסטריה והיד עוד נטויה. הטובי מיוצר מרכיבים טבעיים של פרי הדר, צמחים, תבלינים ומכיל 40% אלכוהול. אפשר לשקשק אותו עם ערבוב, כמו מיץ פירות טרופיים, סברס סודה ומה שבא לכם בעצם. טובי עומד בזכות עצמו עם פרץ טעמים בפה וניחוחות טבעיים שפותחים את האף ואת הראש. מקור הרכיב הכוהלי בטובי הוא ברובו מדגנים, הוא טבעוני ואינו מכיל גלוטן. מבדיקה עם אנשי המותג התבשרנו שיש בכל שנה גרסה כשרה לפסח בייצור מיוחד שיוצאת לקראת החג. שווה להזמין.

משקה אלכוהולי טובי 60
מחיפה באהבה. טובי 60צילום: יח"צ

מתוניס באהבה: בוכא

את המשקה הזה כל תוניסאי מכיר, והגיע הזמן שתטעמו גם אתם. את הבוכא מזקקים מתאנים ומתבלים, הוא חזק מאוד ונהוג למזוג אותו לכוסות קפואות, או אפילו לשמור את הבקבוק במקפיא. המותג המפורסם של המשקה הוא של משפחת בוקובזה התוניסאית, שמייצרת אותו על פי מתכון מסורתי משנת 1870. המשפחה הרחיבה את פעילותה גם לצרפת, שם היא מייצרת יינות כשרים ואפילו את הקוניאק הכשר היחיד.

בוכא בוקובזה
בוכא, לא בוכה. בפסח הזה אין סיבה להיות עצובצילום: בוכא

כשהחיים נותנים לכם ערק תעשו לימונדה: מחייה 13

עם כל הכבוד לערק שהרמנו לו רק כמה פסקאות למעלה, חייבים להודות שזה לא מתאים לכולם. בין אם זה הריח או האפטר טייסט, יש אנשים שלא יכולים לצרוך את הסם הזה נקי. בשביל אלה המציאו את הפטנט הקרוי בברים "ערק לימונים" ובגרסתו המרירה (אך לא ממורמרת) "ערק אשכוליות". מחייה 13 הולך על אותו קונספט רק חוסך לכם את מלאכת הערבוב. יותר מזה, לא מדובר בסתם ערק שדולל עם מיץ, אלא במתכון מדויק של פירות טריים שנסחטו ועורבבו במינון מושלם עם אניס ואלכוהול. האמת שהשילוב הזה טריקי למדי כי מהמשקה הזה שמכיל 13 אחוזי אלכוהול וקיים בטעמי לימונים ואשכוליות אדומות, אפשר להשתכר גם בלי לשים לב, אבל בעצם זה מה שחיפשנו. אגדה מפוקפקת מספרת שאת המחייה 13 שתו גם קלוני ופיט בין הטייקים בצילומי "אושן 13". אם להם זה הביא כימיה מנצחת, אז גם על שולחן החג שלכם יש לבקבוק הזה מקום.

מחייה 13
תרימו. מחייה 13צילום: שני רייך

הצ'ארמר: ברנדי Charm XO

ה-Charm XO הוא מה שקורה כשגוטייה, אחד מייצרני הקוניאק הגדולים בעולם מחליט שבא לו דרינק אחר ומתחיל לעשות ברנדי. ממבט ראשון על הבקבוק אולי תחשבו ששתינו יותר מדי ודחפנו לפה המלצת בושם לחג אבל זה לא המקרה. כמה שהמשקה הזה יפה ככה הוא גם טעים - קחו נגיעות של שוקולד, וניל ופירות יבשים, ותנו להן שש שנים בתוך חבית עישון שנושמת את האוויר הצח של אזור קוניאק שבצרפת, קאט - עכשיו לטעום.

ברנדי צ'ארם
איזה קסם. ברנדי צ'ארםצילום: יח"צ

קראתם לה אסתר: מרטיני אסטי

מכורי ג'יימס בונד וסתם אנשים עם שיק, המשקה הבא בשבילכם. מדובר במרטיני מבעבע המורכב כולו מענבי מוסקט מזנים שונים מאזור אסטי הנמצא אי שם בצפון איטליה. גם בטעם וגם בארומה תמצאו נגיעות של דבש, הדרים, מרווה וורדים, כל אלה הופכים את המשקה הזה למתוק אמיתי שיעשה לכם את פסח.

מרטיני אסטי
מתוק ואלגנטי. מרטיני אסטיצילום: באדיבות מרטיני

המאהבת הספרדיה: טקילה הרדורה

מותג הטקילה הספרדי שהוקם בסוף המאה ה-19 ופירושו, תאמינו או לא, "פרסת סוס" (זה לא הטעם), מציע כמה משקאות כשרים לחג בדרגות שונות של יישון. אחד מהם הוא ה"רפוסדו" - טקילה שיושנה כ-11 חודשים עד קבלת טעם שיחליק לכם מעולה בגרון וגוון שיקשט לכם יפה את הסדר.

טקילה Herradura Resposado
אולה. טקילה הרדורהצילום: יח"צ

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ