המומלצים: יינות מבעבעים (לא רק) לליל הסילבסטר

השמפניות הטובות הן לעתים קרובות גם יקרות מאוד. מי שאינו יכול להוציא סכום נכבד כזה, עדיין יכול לחגוג עם יינות מבעבעים שיעשו את העבודה - כולל כאלה עם עודף מחמישים שקל

ליבי שפרלינג
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יינות מבעבעים
יינות מבעבעים
ליבי שפרלינג

כתבנו כאן ארוכות על שמפניה ואין ספק, שהירידה החדה במחיריה, לצד שלל מבצעי סוף שנה אגרסיביים, הופכים אותה למשקה המבעבע שראוי לתת לו צ'אנס. השמפניה חגיגית, אלגנטית ולרוב תזכה אתכם בחוויית שתייה ייחודית ומהנה. ועדיין, יש מי שתג מחיר של יינות בסיס (Entry level) מסוגה בסך הנושק ל- 200 שקלים נראה לו (ובצדק) גבוה מדי וימשיך לחפש אחר פתרונות מבעבעים במחירים נוחים בהרבה. השנה, רגע לפני כניסתה של 2020, נטלנו על עצמנו את האתגר ומצאנו יינות מבעבעים לא רעים בכלל שמספקים תמורה הולמת למחיר. בין היתר, תמצאו פה מבעבעים ספרדיים וצרפתיים שמצליחים להפתיע, יינות ישראליים מתחת לרדאר ואפילו כתום סלובני שהסעיר אותנו. אם כבר להשתכר בערב השנה החדשה, אז עם נבחרת המומלצים שלנו:

מלצר מוזג יין
רגע לפני כניסתה של 2020, נטלנו על עצמנו את האתגר ומצאנו לכם מבעבעים שווים שמספקים יופי של תמורה למחירצילום: Evgenyrychko / Shutterstock.com

ג'יי פי שנה, מהדורת אייס, רוזה חצי יבש – היקב הצרפתי שהפך לאחד הנמכרים בעולם, ובצדק. ודאי נתקלתם בבקבוקים הייחודיים שלו, להם זרבובית עקמומית נוטה על הצד. לצד אדומים ולבנים שולחניים פשוטים יחסית, מפיקים פה מבעבעים להמונים שלא לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות. נעים להכיר את היין הוורדרד הזה, שמתיקותו אכן משתלבת היטב עם קרח והוא קליל ומרענן. נהדר למסיבות רבות משתתפים במחיר מצחיק. 40 שקלים.

מרטיני ברוט – ענקית המשקאות מאיטליה מייצרת מבעבעים עשויים כהלכה שכדאי להכיר. כך למשל, תמצאו מתוצרת המותג רוזה מבעבע טוב, יין אסטי חצי יבש לחובבי המתיקות ואת הברוט היבש. היין הזה מופק מענבי פרוסקו ושרדונה והוא שופע טעמי תפוחים ואגסים, יבש וחלק, לצד רמזים לשמרים מתוקים. 65 שקלים.  

פאוסטינו קאווה ברוט רזרבה – פאוסטינו הוא אחד היקבים החשובים באזור ריוחה בספרד והאדומים שלו נחשבים כבר שנים ללהיט בטוח. כדאי לשים לב לקאווה האיכותית הזו, שהופקה כולה מענבי גרנאש והיא בעלת צבע רובי עמוק. היין תסס במיכלי נירוסטה ואז תסיסה שנייה בבקבוק. התבגרות משך 26 חדשים על השמרים יצרה כאן משקה שופע פרי ועסיסי. ילווה היטב ארוחה שבמרכזה דגים, פסטה או בשרים מעושנים קרים. 69 שקלים.

קודורניו אנה מבעבע יבש – יקב קודורניו הספרדי הוקם בשנת 1872 בגבעות הים תיכוניות שמסביב לברצלונה, באזור שמאפשר להפיק יינות קאווה שונים ומעניינים מכל השאר. אז נכון שמבעבעים מסדרת הקלאסיקו תוכלו להשיג גם ב- 45 שקלים אבל שווה להשקיע עוד קצת ולחפש אחר היין הזה. תקבלו פה מבעבע אלגנטי, שמלבד ענבי פרלדה ומקבאו מככב בו גם שרדונה, מה שהופך אותו לחד ורענן. הבועות קטנות ונמרצות במיוחד והן יחמיאו לדגים נאים, פרשוטו ופירות ים. חפשו את המהדורות האקולוגיות של הקאווה הזאת ותופתעו. 69 שקלים.

פול מאס קרמאן דה לימו – ביקב פול מאס שבאזור לנגדוק רוסיון בדרום צרפת, מייצרים מבעבע שמורכב מענבי שרדונה, שנין בלאן ופינו נואר, בתוספת הזן המקומי הנפוץ מוזאק בלאן. בטעימה תוכלו להרגיש את תרומתו של כל זן לבלנד הסופי ותיהנו מפירותיות רכה ונעימה, מאופקת ואלגנטית. מההפתעות הגדולות של הטעימה ותמורה אדירה למחיר. 75 שקלים.

פפאפנהיים קרמאן ד'אלזס ברוט אקספסיון שרדונה – יקב פפאפנהיים הוא יקב שיתופי שנחשב לטוב שבקואופרטיבים האלזסיים. הוא מייצר יינות שנודעים בתמורה האדירה שהם מספקים למחיר וזוכים בעקביות בפרסים במיוחד בקטגוריה זו. מעבר לכך, הוא נחשב מטובי היצרנים של המבעבעים באלזס, הנעשים בשיטה המסורתית. טעמנו יין יבש מאוד, מורכב ואלגנטי, גסטרונומי להפליא, שהחזיק על הכתפיים ארוחה מרובת מנות. 95 שקלים.

אלטה לנגה ברוט של יקב גאנצ'יה –  בשנת 1859, קארלו גאנצ'יה המציא את "מבעבע מוסקטו" הראשון וכך נולדו המבעבעים האיטלקיים המוכרים לנו. כיום, היקב מפיק מנעד מכובד של יינות מבעבעים זוכי פרסים שנמכרים בישראל גם בחמישים שקלים (חפשו את הרוזה או את המוסקטו אסטי), אולם שווה להשקיע עוד קצת כדי לקבל מבעבע גבוה מעט יותר. היין הזה מופק בעיקר מענבי פינו נואר ומעט שרדונה והוא מתבגר על השמרים במרתפי היקב לפחות שלוש שנים. הוא חגיגי ותמצאו בו מורכבות נעימה, מינרליות ובשומת של פרחים לבנים.  תמורה נאה ביותר למחיר. 99 שקלים.

ירדן רוזה 2013 של יקב רמת הגולן – ברמת הגולן היו היקב הישראלי הראשון שהלך על כל הקופה וייצר יינות בסגנון מסורתי כנהוג בשמפאן, כשיצר את הבלאן דה בלאן האיקוני שלו. עם השנים השתכללה העשייה עוד ואפילו בסדרת "גמלא השמורה", יש מבעבע יבש ואיכותי. הרוזה הזה מופק מענבי שרדונה ופינו נואר כנהוג בארץ המקור והוא מיוצר בשיטה מסורתית הכוללת בציר ידני, סחיטה של אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק. היין ששופע טעמי תותים ותפוחים, מספק חוויית שתיה מרשימה. כ-120 שקלים.

בלאן דה בלאן שרדונה ברוט של יקב פלטר – היינן טל פלטר מייצר כבר כמה שנים יינות איכות, שופעי אופי ומסקרנים. נדמה שהמבעבע הזה הוא חוד החנית של העשייה הייננית ביקב והוא נאמן למסורת הנהוגה בשמפאן. היין תסס תסיסה שנייה והתיישן במשך שלוש שנים על השמרים. טעמנו פה מבעבע יבש ורענן, פריך שקצותיו טעמי הדרים ובריוש. למתקדמים שווה לחפש את המבעבע של פלטר שעיקרו ענבי פינו נואר ורק 20% שרדונה. כ-150 שקלים.

גונץ אנדר פרשר – באתר של יינות סארו, המיובאים מסלובניה וקרואטיה, מצאנו יין מבעבע כתום והסתקרנו עד למאוד. היין מגיע מגפנים בנות ארבעים הנטועות בצפון מזרח סלובניה והוא מופק מהענב קרנר. הגפנים גדלות על קרקע עשירה בחוואר, חימר ואבנים והטעם עשיר לא פחות. לאחר הסחיטה עובר היין השרייה על הקליפות ומתבגר על השמרים משך שנה נוספת. היין לא מסונן, בעל צבע זהוב-כתמתם, הוא בעל טעמים בולטים של אננס ושמרים וחמיצות מתפרצת ששוטפת את הפה, עד  לסיומת ארוכה ועשירה. חוויה אחרת ומענגת, פותחת ראש. כ- 200 שקלים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ