הכנו את הקפה הקוריאני שמשגע את הרשת, ומהר מאד הבנו על מה כל הרעש

קפה דלגונה, הקפה המוקצף שכבש את הטיק טוק והיוטיוב לא רק מצטלם טוב, הוא גם מרענן וטעים להפליא

דנה שחף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קפה דלגונה
קפה דלגונה, מדרום קוריאה באהבהצילום: Jennifer Gauld / Getty Images/iS

עונת הקורונה הזאת תיזכר בגלל לא מעט מאכלים ומשקאות שחווים את העדנה שלהם בזמני הסגר העולמיים. אם בתחום האפייה זכו הלחמים הביתיים בכל הקופה, הקפה עשה את זה בתחום המשקאות. וליתר דיוק: הקפה המוקצף כבש את הטיק-טוק ואת יוטיוב, ואם נהיה מעט יותר ממוקדים: התקופה האחרונה שייכת לקפה קוריאני שנקרא קפה דלגונה או קפה ענן.

הקפה המוקצף הפך לוויראלי בעקבות תכנית טלוויזיה קוריאנית בה התארח השחקן הקוריאני המפורסם ג'ונג איל-וו. השחקן טבע את השם ה"רשמי" של המשקה, Dalgona Coffe, אחרי שהזמין קפה מוקצף במסעדה במקאו. הטעם והצבע הזכירו לו דלגונה, סוג של ממתק טופי מקומי. מאז שווירוס הקורונה החל להתפשט בדרום קוריאה, אנשים החלו לפרסם סרטוני DIY של הכנת הקפה והוא אפילו קיבל את השם quarantine coffee. 

יכין אתכם היטב לקיץצילום: tickcharoen04 / Getty Images/iSt

הרעיון הוא פשוט: הקצפה של קפה נמס, סוכר ומים חמים בכמויות שוות עד שהם הופכים לקרם ואז מוסיפים אותו לחלב קר או חם. חובבי קפה אנינים, אנחנו מצטערים, כיאה לעידן הטיק-טוק - עם פולי הקפה שטחנתם בעצמכם הבוקר - זה לא ממש יעבוד. כאן זקוקים לקפה נמס אינסטנט, שיוצר את הקרמיות המצופה. 

אם המשקה מזכיר לכם את הקפה הקר ששתיתם ביוון, אתם לא טועים. ההבדל היחיד הוא שה-Frappe היווני מורכב מחלב מוקצף והרבה קפה, ואילו הדלגונה הוא הפוך בדיוק: מעט קפה, הרבה מאוד קצף. הקפה הקוריאני גם מזכיר משקה ההודי בשם Phenti Hui, רק שבמשקה זה נהוג למזוג את החלב על הקפה המוקצף. האמת היא שזה מזכיר קפה נמס שהיינו מערבבים פעם בלי סוף עם מעט מאוד מים וחלב, כדי שבסוף תיווצר מעין מחית בצבע מוקה שוקולדי.

את המצרכים לקפה הזה כבר יש לכם בבית, וההכנה פשוטה ביותר. כל מה שאתם צריכים הם קפה נמס, סוכר, מים חמים וחלב. ה"קאץ'" היחידי הוא שבניגוד למה שמראים לנו בסרטונים ברשת, במציאות לוקח יותר מחמש דקות להגיע למרקם הקרמי הרצוי והפוטוגני. יש מי שכבר קרא לו באותן רשתות חברתיות "קפה 400 ההקצפות".

במקרה בו אתם משתמשים במטרפה ידנית (או בכף, אבל זה פחות מומלץ), כנראה שתצטרכו להקציף את הקפה במשך כעשרים דקות. אנחנו מצאנו שגם אם אין בלנדר או מעבד מזון בנמצא, זה שווה את הטעם והטקסטורה המרעננים, ושלא מדובר רק בתמונה יפה לאינסטגרם או לטיק-טוק. כמובן שכדי לחסוך בזמן ומאמץ, ניתן להקציף את הקפה עם בלנדר. חשוב לציין כי את הקפה לא ניתן להקציף בכמות קטנה. אם אתם לא רוצים להשתמש בכל כמות הקצף מיד, בהחלט אפשר לשמור אותו בכלי מכוסה במקרר.

כמובן שעם הזמן הקצר נוצרו עוד גרסאות ותוספות, עם קקאו ושברי עוגיות שאנשים הוסיפו לקפה שלהם. 

חומרים:

2 כפות קפה נמס
2 כפות סוכר
2 כפות מים רותחים
קוביות קרח
חלב

אופן ההכנה:

בקערה שאפשר לטרוף בה שמים את הקפה, הסוכר ומים רותחים.

טורפים את הרכיבים עם בלנדר מוט או מטרפה ידנית עד שמגיעים למרקם קצף סמיך.

ממלאים כוס גדולה בקרח וחלב כמעט עד הסוף (משאירים כסנטימטר למעלה).

יוצקים את קצף הקפה עם כף מעל לקרח והחלב. מי שרוצה, יכול לערבב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ