מתכון לנגרוני: הקלאסיקה של הקוקטיילים

משקה האפרטיף המושלם, לא רק בקיץ, הוא הנגרוני - שבשנים האחרונות חווה עדנה גם בברים, בארוחות ביתיות וכל כך קל להכין אותו

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נגרוני
על שלושה מרכיבים מרכזיים יקום וייפול נגרוני טובצילום: Julio Ricco / Getty Images / iSt

הנגרוני ציין בשנה שעברה יום הולדת מאה, אך נדמה שדווקא בתקופה האחרונה הוא נולד מחדש, כאחד הקוקטיילים הנחשבים, המתוחכמים, האנינים והתמיד אופנתיים. הוא נולד באיטליה בשנת 1919 ובניגוד למשקאות אלכוהוליים קלילים אחרים מארץ המגף, שעשו להם שם של משקאות לחופשה קיצית, כמו האפרול שפריץ - הנגרוני הוא קוקטייל שמתאים לכל מזג אוויר ולא רק כאפרטיף.

הנגרוני הוא, פשוט מאוד, קוקטייל מושלם. אולי ה-קוקטייל המריר-מתוק ה-מושלם ביותר בספרי המתכונים. עם חלקים שווים של קמפרי, ג'ין וורמוט יבש ומתקתק, לא יכול היה להיות קל ממנו להכנה ביתית נטולת תחכום. אך עם השנים גם הוא קיבל אין ספור גרסאות, הרחבות ותוספות, אם כי בעבור הכנת נגרוני כמו שצריך, אל המתכון הקלאסי ההוא צריך רק שלושה מרכיבים מרכזיים בלבד בכמויות שוות (כמובן שאם תשחקו לפי טעמכם בכומויות הכל יהיה בסדר, הנגרוני - סופג הכל).

מתכון לנגרוני קלאסי

30 מ"ל ג'ין יבש

30 מ"ל קמפרי

30 מ"ל ורמוט מתוק (אדום) - כמו למשל מרטיני

להגשה:

קוביות קרח

פלח או קליפת תפוז

ההכנה:

מוזגים את הג'ין, הקמפרי והוורמוט לכוס ערבוב או לשייקר עם קרח ומערבבים את שלושת המרכיבים, אך לא משקשקים, עד שהצד החיצוני של הכלי מרגיש קר. בדרך כלל לא משקשקים את הנגרוני, אולם יש מיקסולוגים שטוענים שניעור קל בסוף יכול להוציא מההג'ין והוורמוט שכבות טעם מעניינות נוספות.

מסננים לתוך כוס קוקטייל, מוסיפים קוביית קרח ומעט מקליפת התפוז (נסו שתהיה כמה שיותר דקיקה) או פלח שלם עם הקליפה.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ