הנגרוני חוגג מאה, אבל רק מתחיל ללכת

לקראת יום ההולדת העגול הקוקטייל החזק פופולרי מתמיד ואפשר לשתות אותו באין-ספור גרסאות ווריאציות

רוברט סימונסון / ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נגרוני
רוברט סימונסון / ניו יורק טיימס

לנגרוני ימלאו השנה מאה שנים. לפני עשור בשורה מסוג זה היתה נתקלת בפנים אדישים, שפירושם, "נו, אז מה?" או "מה אכפת לי?" או אפילו "מה זה נגרוני?"

היום נגרוני הוא, בפשטות, אחד הקוקטיילים הנפוצים בעולם והקוקטייל המצליח ביותר שיצא מאיטליה – מדינה שעשתה לה שם בעיקר כיצרנית של משקאות קלים יותר, בעיקר אם הם נלגמים עם הארוחה. ב-2018 הנגרוני היה שני ברשימת הקוקטיילים שמוזמנים בברים בכל העולם. היחיד שעלה עליו היה אולד פאשנד, לפי משאל שערך המגזין Drinks International במאה ברים חשובים ברחבי תבל.

היום אפשר להזמין נגרוני בשפע גרסאות, שמותאמות לצרכים ולטעמים מגוונים. אם אתם מעוניינים במתכון הקלאסי – חלקים שווים של ג'ין, ורמוט מתוק וקמפרי, זה כל הסיפור. אפשר גם להחליף את הקמפרי באפריטיבו מריר איטלקי אחר – לזה, רוב הברים והמסעדות ייענו לבקשתכם.

אבל בשיאו של הקיץ אתם עשויים לחשוק דווקא בנגרוני קפוא. לטובת העניין, ברים רבים יוכלו לעזור לכם. אם, מטעמי נוחות, אתם מעוניינים בנגרוני בבקבוק, יש כמה חברות שמייצרות את הקוקטייל, כמו St. Agrestis וקמפרי עצמה. ויש ברים שמתמחים בנגרוני ובהם מוצעות ללקוחות שפע של גרסאות. למשל, Lincoln Ristorante בלינקולן סנטר. יש ברים שבהם אפשר לבחור מתפריט של נגרוני, כמו Dante בגריניץ' וילג'.

מבחר נגרוני
המתכון הקלאסי – חלקים שווים של ג'ין, ורמוט מתוק וקמפרי או אפריטיבו מריר איטלקי אחר. אבל בשיאו של הקיץ אתם עשויים לחשוק דווקא בנגרוני קפואצילום: LEAH NASH / NYT

חלומם של חנונים של קוקטיילים – כנס שיוקדש לנגרוני – התגשם במאי ב"שבוע הקוקטיילים של פירנצה", העיר שבה הומצא המשקה. בימים האחרונים של יוני צוין ברחבי העולם שבוע הנגרוני הבינלאומי. סרט דוקומנטרי על נגרוני, שיצר הבמאי האיטלקי פדריקו מיקאלי (Federico Micali), יעלה לאקרנים השנה. בקיצור, אחרי מאה שנים - תראו מי נזכר להתעורר.

אפשר להודות לברמנים צעירים, שהפכו את הנגרוני מעונג מעורפל, שהיה נחלתם של אוהבי החיים הטובים ושל אמנים בינלאומיים בשנות ה-50 וה-60 – דמויות כמו אורסון ולס וטנסי ויליאמס שרו למשקה שירי תהילה – למשקה יום-יומי.

לוקה פיצ'י, שכתב את הספר Negroni Cocktail: An Italian Legend, סבור שלהילה שאופפת את המשקה יש קשר מסוים לשמו. זהו שם המשפחה של קמילו נגרוני, בן אצולה פלורנטיני, שאהב לחזק את הקוקטיילים האמריקאיים שלו עם קצת ג'ין. פיצ'י הבהיר שהמלה נגרוני, כמו שמותיהם של קוקטיילים קלאסיים אחרים, מוכרת היום למעשה בכל שפה.

My preferred NEGRONI recipe - what's yours? (NEGRONI WEEK)

גם הסיכוי הנמוך לקלקל את המשקה פועל לטובתו. דייוויד וונדריץ', היסטוריון של קוקטיילים שעקב אחר עלייתו של הנגרוני, שתה פעם גרסה שכללה רוטב ווסטרשייר ורוטב חריף. את הקוקטייל רקח ברמן, שככל הנראה התבלבל בין נגרוני לבלאדי מרי. "זה לא היה נורא", אמר וונדריץ'. "הנגרוני עמיד בפני כל דבר. אפשר להוסיף לו כמעט הכל".

בשנים האחרונות משוואת המרכיבים של הנגרוני התרחבה כשהחליפו את הג'ין במסקל, אקוואוויט, רום ואפילו בורבון (הגרסה מבוססת הוויסקי, שמכונה בולוורדייר, Boulevardier, פופולרית כמעט כמו הנגרוני עצמו). מרכיבים מגוונים כמו ג'ין שזיפים, קפה, תה ויין רוזה הם חלק מאין-ספור הגרסאות שצצו בברים בעולם.

נגרוני
בשנים האחרונות החליפו את הג'ין במסקל, אקוואוויט, רום ואפילו בורבון (הגרסה מבוססת הוויסקי, שמכונה בולוורדייר, Boulevardier, פופולרית כמעט כמו הנגרוני עצמו)צילום: LEAH NASH / NYT

ייתכן שהמסעדה שהגישה את מספר הגרסאות הרב ביותר של נגרוני היא Nostrana שבפורטלנד, אורגון. ב-2010 התחילה המסעדה להגיש גרסה חדשה של נגרוני בכל חודש (היא היתה אחד ממקורות ההשראה לשבוע הנגרוני). בחודש שעבר נהנו לקוחות המסעדה מגרסה המכונה Blue Jay Wray, שרקח טום לינדסטדט מ-La Moule. הקוקטייל מכיל קפלטי (אפריטיבו איטלקי), קמפרי, רום Wray & Nephew וערק.

גרסאות נגרוני שהוגשו בעבר ב-Nostrana כללו בירה, קוביות קרח מקמפרי ודיו של דיונון. "זה נראה קצת מוזר, אבל הטעם היה מצוין", אמר מנהל הבר במסעדה, קולין קני.

אז מה חושבים פייר למברטו נגרוני בנטיבוליו ופאולו אנדלו נגרוני בנטיבוליו, נכדיו של האציל, על המורשת המשפחתית? "אנחנו יכולים רק להתגאות בזה", כתב פאולו בדוא"ל. "ברגע שטעמת נגרוני, לא תוכל לחזור לאחור".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ